Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ο Στρατός αφήνει τους φαντάρους χωρίς φαγητό και πόσιμο νερό, αλλά συνδράμει στο να φτιαχτεί στέγαστρο για κατεστραμμένη Εκκλησία σε εγκαταλειμμένο χωριό!

Το γεγονός που θα σας περιγράψουμε αποκαλύπτει τις προτεραιότητες του Στρατού και του Υπουργείου Άμυνας, την πλήρη Αδιαφορία τους για τους φαντάρους, καθώς αντί να κάνουν ουσιαστικά έργα στα στρατόπεδα και να δώσουν λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων, περιορίζονται στις Δημόσιες Σχέσεις προβάλλοντας τον κοινωνικό ρόλο του στρατού. 
Αυτή την καθεστωτική προπαγανδιστική επιχείριση προβολής του μιλιταρισμού που άρχισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και συνεχίζει η ΝΔ, ενώ προωθούν ταυτόχρονα την εικόνα του Στρατός-Λαός-Ορθοδοξία, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες εποχές ολοκληρωτισμού στην χώρα μας.
Σε μια εποχή επομένως που η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κατακλύζεται από καταγγελίες φαντάρων που αποκαλύπτουν ότι η σίτιση τους είναι άθλια σε ποιότητα και ελάχιστη σε ποσότητα, με το πόσιμο νερό να εκλείπει σε πολλές μονάδες, με ανύπαρκτη την καθαριότητα και την υγιεινή, με στρατόπεδα που κυριαρχούν οι κοριοί, οι κατσαρίδες και τα ποντίκια...
Αναγκάζοντας τους συνφάνταρους που πληρώνουν τον μηνιαίο μισθό της ξεφτίλας των 8,75 ευρώ να αγοράζουν χλωρίνες, φαγητό σε πακέτο, μπουκάλια νερό και αντομοαπωθητικά....
Με τη συνδρομή του Στρατού Ξηράς τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο εγκαταλελειμμένο χωριό Γυαλιά που βρίσκεται στην οριογραμμή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, στον ορεινό όγκο του Τριγώνου, σε υψόμετρο 580m περίπου.



Σήμερα σώζονται απομεινάρια από τα σπίτια και τα ερείπια της Εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, όπου με την ουσιαστική συνδρομή του Στρατού εγκαταστάθηκε στέγαστρο, αφού πρώτα αποψιλώθηκε ο χώρος από την πυκνή βλάστηση που είχε με τον χρόνο αναπτυχθεί.

Τις πρωινές ώρες της 10ης Αυγούστου, μετά από μία δύσβατη ανάβαση με στρατιωτικά οχήματα και διασχίζοντας πυκνά δάση, ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός πραγματοποίησε Τρισάγιο. Και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχηγό του Στρατού Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος ως Διοικητής της XVI Μεραρχίας (2016-2017) απεδέχθη το αίτημα της τοπικής Εκκλησίας για την σωτηρία του Ναού από την κατάρρευση και την μερική έστω αποκατάστασή του. παρακολουθούσε το εγχείρημα μέχρι την αποπεράτωσή του.
Επίσης ευχαρίστησε τον σημερινό Διοικητή της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου και τους προκατόχους του ως και τον Διοικητή του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχη Βαρδή Χαρκιανάκη, που μέχρι σήμερα συντηρούν την πρόσβαση και προστατεύουν τον χώρο.


Φυσικά κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μια συστηματική προσπάθεια από το ελληνικό κράτος να ισχυροποιηθεί η παρουσία της Ορθοδοξίας στην Θράκη, καθώς η θρησκεία εργαλειοποιείται και θεωρείται διαπραγματευτικό χαρτί στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Αντί επομένως οι κυβερνήσεις να ενδιαφερθούν για τους όρους ζωής των λαών στρατιωτικοποιούν την καθημερινότητα μας, εντείνουν την κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών και βάζουν δίπλα δίπλα το G3, το Κοράνι και το Ευαγγέλιο.
Το Αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να δώσει συνολικές απαντήσεις και να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες συναδέλφωσης και κοινού αγώνα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Προς το παρόν οι φαντάροι φτύνουν αίμα υπηρετώντας την Πολεμοκαπηλεία τους και απειλούνται να γίνουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου