Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Καλά αν παρακολουθούν το Kranos.gr φαντάσου τι γίνεται!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά όσον αφορά το Σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις αποκαλύψεις για το ποιοι μπορεί να έχουν στοχοποιηθεί με το ισραηλινό λογισμικό κατασκοπίας Predator είναι το γεγονός πως ένα από τα site που παραποιήθηκαν για να ξεγελάσουν τους εν δυνάμει στόχους είναι και το kranosgr.com (που το έκαναν kranos.gr[.]com), μια ενημερωτική ιστοσελίδα που απευθύνεται κατά βάση σε στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.
Προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα.
Καταρχήν, για να φτάνει η κυβέρνηση της ΝΔ να παρακολουθεί το kranos.gr που σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι τους αμφισβητεί και αντιπολιτεύεται, καθώς συστηματικά προβάλλει οτιδήποτε κάνει το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ, μπορούμε να καταλήξουμε στο εύλογο συμπέρασμα για το μέγεθος της παρακολούθησης των πολιτών και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, δεν αποκαλύπτεται μόνο ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το κόμμα του Χαφιεδισμού, αλλά αποδεικνύεται ότι ο κατεξοχήν στόχος των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με όλες τις αστικές κυβερνήσεις είναι οι οργανώσεις και τα κόμματα, οι συλλογικότητες του κινήματος, οι δημοσιογράφοι και οι αγωνιστές.
Ο Βασικός Στόχος του σύγχρονου Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας είμαστε όλοι εμείς, που θεωρούμαστε και μας αντιμετωπίζουν ως Εσωτερικό Εχθρό!
Είμαστε όλοι εμείς που αύριο θα διαταχθούμε να γίνουμε Κρέας στα Κανόνια του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τους αγωγούς, τα ενεργειακά καλώδια του και τα κέρδη του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Μυτιληναίου, των EXXON MOBIL, TOTAL, ENI...
να Αντισταθούμε!  

Υπόθεση Predator: Στόχος και στρατιωτικοί με δόλωμα το kranos gr

Υπόθεση Predator: Στόχος και στρατιωτικοί με δόλωμα το kranos gr το οποίο παραποίησαν για την εγκατάσταση του μολυσμένου λογισμικού

Καταιγίδα αποκαλύψεων εν μέσω θέρους για το λογισμικό που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση πολιτών, δημοσιογράφων αλλά ενδεχομένως και πολιτικών, μετά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Η υπόθεση που αποκάλυψε η ιστοσελίδα inside story, με την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, πέραν του γεγονότος ότι επιβεβαιώνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, φαίνεται ότι παίρνει και μεγάλες διαστάσεις.
Προτάσεις
Υπόθεση Predator: Στόχος και στρατιωτικοί με δόλωμα το kranos gr

Στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα υπογράμιζε: «Πρόκειται για έναν ιστό που στήθηκε με σκοπό να μολύνει κινητά τηλέφωνα υποψήφιων στόχων με ένα σύγχρονο λογισμικό κατασκοπίας με την ονομασία Predator (αρπακτικό), όπως έγινε στην περίπτωση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη

Ποιος παρακολουθούσε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη;

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης δεν είναι ο μόνος Έλληνας του οποίου το κινητό παρακολουθούνταν παράνομα.

Πιθανά στη λίστα να βρίσκονται μέχρι και αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων».

Τον Ιούλιο του 2020 (τέσσερις μήνες μετά την εγκατάσταση της Intellexa στην Ελλάδα, που έγινε τον Μάρτιο του 2020), αγοράζονται τα πρώτα δύο domain-παγίδα με σκοπό να αποσταλούν από αγνώστους σε υποψήφιους στόχους παρακολούθησης, συνοδευόμενα από ένα προσωποποιημένο μήνυμα προκειμένου να τους παρακινήσουν να πατήσουν πάνω στο ψευδεπίγραφο link και να μολύνουν εν αγνοία τους το κινητό τους.

Σύμφωνα με την έρευνα των εξειδικευμένων τεχνικών για λογαριασμό του inside story, τα μέχρι σήμερα γνωστά domains-παγίδες που έχουν αγοραστεί ανέρχονται στα 50.

Μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για το ποιοι μπορεί να έχουν στοχοποιηθεί με αυτό το λογισμικό κατασκοπίας είναι το γεγονός πως ένα από τα site που παραποιήθηκαν για να ξεγελάσουν τους εν δυνάμει στόχους είναι και το kranosgr.com (που το έκαναν kranos.gr[.]com), μια ενημερωτική ιστοσελίδα που απευθύνεται κατά βάση σε στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.


Τι μπορεί να κάνει το Predator

Σύμφωνα με την τρισέλιδη έκθεση του Citizen Lab, που συντάχθηκε μετά την τεχνική ανάλυση αρχείου που εξήχθη από το κινητό του δημοσιογράφου (sysdiagnose) και απεστάλη στο καναδικό εργαστήριο για έλεγχο, η τηλεφωνική συσκευή του Θανάση Κουκάκη, τουλάχιστον κατά το διάστημα 12 Ιουλίου με 24 Σεπτεμβρίου 2021, είχε μολυνθεί με το spyware Predator. Όπως διευκρινίζει το Citizen Lab, «αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και άλλων μολύνσεων».

Το τι μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο spyware απαντιέται με δύο λέξεις: τα πάντα, αφού μετατρέπει το κινητό σε εξελιγμένη συσκευή παρακολούθησης. «Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στην κινητή [τηλεφωνική] συσκευή του στόχου.

Το Predator επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας (όπως πληροφορίες για την κινητή συσκευή)» διαβάζουμε στο ίδιο έγγραφο του Citizen Lab.

«Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Το Predator επιτρέπει επίσης στον χειριστή του να καταγράφει γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται (συμπεριλαμβανομένων αυτών που στέλνονται μέσω “κρυπτογραφημένων εφαρμογών”, ή εφαρμογών που επιτρέπουν την εξαφάνιση των μηνυμάτων, όπως είναι το WhatsApp ή το Telegram) καθώς επίσης απλών και VoIP τηλεφωνικών κλήσεων (συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών συνομιλιών μέσω “κρυπτογραφημένων” εφαρμογών)».

Με άλλα λόγια, αυτοί που έχουν μολύνει το κινητό ενός στόχου μπορούν να παρακολουθούν από προσωπικές στιγμές του ατόμου με την οικογένεια και τους κοντινούς του ανθρώπους, μέχρι εμπιστευτικές επαγγελματικές συνομιλίες.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο insidestory.gr

1 σχόλιο:

  1. Στην τελικα ολα τα χαμηλοβαθμα στελεχη ειναι υποπτη,εκτος απο τα βυσματα ασχετα το ποσο καλη θα ειναι μαζι σου,στο τελος με προφορικες διαταγες που ειναι και της μοδας πλεον να σε κατηγορισουν οταν δεν τους κανεις πλεον τα χατηρια.
    Με αλλα λογια με τα νεα δεδομενα η χωρα σου δεν σε θελει και θελει μονο πλουσιους ανθρωπους και σκλαβους (που θα πληρωνουν μια ζωη τα παντα ,ενω ο πλουσιος οχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή