Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Έρευνα Μetropoll: To 64% των Τούρκων δεν θεωρεί εχθρούς τους Έλληνες (doc)

Είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο νέο.
Γιατί αποκαλύπτει ότι ο Τουρκικός λαός δεν αντιμετωπίζει εχθρικά τον ελληνικό, δεν τσιμπάει στην απελπισμένη προσπάθεια του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν να αποπροσανατολίσει από τα καυτά οικονομικά προβλήματα παίζοντας το χαρτί του εθνικιστικού παροξυσμού, ακολουθούμενος από την αντιπολίτευση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το μπαράζ των εμπρηστικών δηλώσεων εκ μέρους της πολιτειακής αστικής ηγεσίας της Άγκυρας δείχνει ότι το 64% των Τούρκων πολιτών δεν “τσιμπάει” στη εθνικιστική ρητορική της ηγεσίας του.
Θεωρεί ότι δεν υπάρχει εχθρότητα ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό. 
Ακόμη και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του ΑΚΡ και του ΜΗΡ δεν πιστεύουν ότι υπάρχει έχθρα.
Στην ερώτηση της Metropoll, «αν υπάρχει έχθρα μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού», η απάντηση είναι 64% όχι και 31.3% ναι.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθούσαμε τα αποτελέσματα μιας αντίστοιχης έρευνας γνώμης στην Ελλάδα καθώς τα ΜΜΕ στη χώρα μας συστηματικά προπαγανδίζουν την "τουρκική επιθετικότητα", ενώ το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη εξαπολύει μια μιλιταριστική και εθνικιστική επιχείριση προκειμένου να αποκρύψουν τα οικονομικά αδιέξοδα του λαούς.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα για την παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος και για πρωτοβουλίες κοινού αγώνα των δύο λαών.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου