Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Τι άλλο θα κάνουν ενάντια στους πρόσφυγες; Στον Έβρο θα περιπολούν και μη επανδρωμένες λέμβοι με υπερσύγχρονα συστήματα

Είναι αναμενόμενο ότι οι δραματικές συνέπειες από τους πολέμους, την κλιματική καταστροφή που προκαλούν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η επισιτιστική κρίση πλήττον και θα πλήξουν περισσότερο τους λαούς της Αφρικής και της Ασίας.
Ας δούμε τι γίνεται στην Υποσαχάρια Αφρική, την Συρία και το Αφγανιστάν.
Λαοί που ωθούνται στην προσφυγιά και παίρνουν το δρόμο της Ευρώπης.
Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει η μόνη επιλογή που απομένει στους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τουρκίας που πληρώνει η ΕΕ για να κρατά τους πρόσφυγες είναι ο Έβρος.
Το ελληνικό αστικό κράτος βασίζει την αναβάθμιση του ρόλου εντός της ΕΕ στο βαθμό που θα θωρακίσει τα σύνορα και θα θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια σε πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να φτάσουν στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό ξεδιπλώνει την εγκληματική κατασταλτική του πολιτική με Τείχη του Αίσχους, τη δράση του στρατού-αστυνομίας-συνοριοφυλακής, με βαρβαρότητες και αισχρές Επαναπροωθήσεις. 
Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει προσπάθεια για την ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας και τα νερά στο ποτάμι αναμένεται να ανέβουν αρκετά, ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής θα είναι οι περιπολίες με τις λέμβους μέσα στον ποταμό Έβρο.

Και με μη επανδρωμένες λέμβους οι περιπολίες

Γι’ αυτό τον λόγο το αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης που θα υπάρχει στον φράκτη, θα εγκατασταθεί και στις λέμβους. Δηλαδή, όταν οι λέμβοι που περιπολούν θα έχουν κάμερες μέρα και νύχτα, ειδικά ραντάρ που θα ανιχνεύουν την κίνηση και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, να βλέπουν ακριβώς τι γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας.

Μάλιστα, αυτό το σύστημα θα είναι τόσο εξελιγμένο, που αυτή την εποχή οι επιχειρησιακοί που βρίσκονται στον Έβρο κάνουν έρευνα ώστε να προμηθευτεί το ελληνικό κράτος μη επανδρωμένες λέμβους, οι οποίες θα μπορούν να κάνουν κανονικά περιπολίες μέσα στο ποτάμι ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών χωρίς μέσα στις λέμβους να υπάρχουν άτομα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει όλα αυτά.
Απαιτούμε σεβασμό των δικαιωμάτων προσφύγων-μεταναστών.
Ασφαλή διάδρομο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου