Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

124 ΠΒΕ: Κύμα Φυγής μετά τα ατελειώτα καψόνια, τις απειλές και την τρομοκρατία

Μεγάλη ήττα φαίνεται ότι δέχεται η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ και του αντιδραστικού κατεστημένου να ενισχύσουν τα μισθοφορικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ -το μόνο εξάλλου που αντιτίθεται στην Στρατολόγηση της Φτωχής νεολαίας ως Μισθοφόρος Στρατιώτης- η κατάσταση είναι η εξής:
  • το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ απέτυχαν να προσελκύσουν νέους ΟΒΑ καθώς η τελευταία προκήρυξη, παρά τις παρατάσεις, κατόρθωσε να προσελκύσει μόλις 117 υποψηφίους.
  • υπάρχει τάση αποχώρησης ΟΒΑ από πολλές μονάδες πανελλαδικά
  • επίσης, αποχωρούν αρκετά μαζικά και ΕΠ.ΟΠ. μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Τέλος, υπάρχει κύμα φυγής υποψηφίων ΕΠ.ΟΠ. που βρίσκονται αυτή την περίοδο στα Κέντρα Εκπαίδευσης 124 ΠΒΕ, ΚΕΕΔ, ΚΕΤΘ, Ν.Β. Κανελλόπουλου.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι ΕΠ.ΟΠ. βρίσκονται σε οδυνηρή οικονομική κατάσταση και "η καριέρα" στον Στρατό που τους έταξαν φάνταζε ως μοναδική διέξοδος από την εργασιακή ανασφάλεια και τα αδιέξοδα, η συνειδητοποίηση του ρόλου τους, μέσω της σκληρότητας σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, τους έκανε να αποχωρήσουν.
Αφήνοντας στην άκρη επομένως τα ψεύτικα τα λόγια του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, αντιλαμβάνονται αυτό που με κυνισμό  τους φωνάζουν οι Εκπαιδευτές:
θα είσαστε πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης, "οι άνθρωποι για τις βρώμικες δουλειές".
Μισθοφόροι Στρατιώτες για Επιχειρήσεις που δεν λεκιάζουν μόνο τα χέρια..., αλλά κυρίως τις συνειδήσεις.
Για αυτό το λόγο έχουν επιβάλλει αυτούς τους όρους εκπαίδευσης από την πρώτη στιγμή, εντάσσοντας τους σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα Στρατιωτικοποίησης.
Αφαιρώντας τους, από την είσοδο στην 124 ΠΒΕ ακόμη, χρήματα, ρολόγια, σταυρούς, κινητά τηλέφωνα κλπ, θέλουν να τους στείλουν το μήνυμα ότι πλέον έχουν μπει σε μια νέα περίοδο όπου δεν τους συνδέει τίποτε με το πριν, δεν μπορούν να ελέγξουν, ούτε να καθορίσουν τίποτε.
Όλα είναι επίδικα που καθορίζονται από τις βουλές του Εκπαιδευτή και οι ΕΠ.ΟΠ. το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να υποταχθούν, να προσαρμοστούν χάνοντας κάθε στοιχείο Αξιοπρέπειας και Υπερηφάνειας! 
Για αυτό και πρέπει να υπάρχει πλήρη αποκοπή από οικογένεια, φίλους κλπ
Οι όροι επιβολής της Στρατιωτικοποίησης είναι Απόλυτοι.
Δεν τους αφήνουν να επικοινωνήσουν ούτε στους τηλεφωνικούς θαλάμους.
Η Ζωή τους ανήκει στον Εκπαιδευτή και αυτός για 47 μέρες τους καθορίζει τα πάντα!
Μεγάλη μερίδα των Εκπαιδευόμενων ΕΠ.ΟΠ. είναι 18χρονα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί το όνειρο κάθε σαδιστή μιλιταριστή για Στράτευση της Νεολαίας στα 18.
Ανώριμα παιδάκια, χωρίς κοινωνικές εμπειρίες οι περισσότεροι, θεωρώντας άγνωστη λέξη τα Δικαιώματα στον Στρατό, φαίνεται ότι πέφτουν εθελοντικά στα χέρια των εκπαιδευτών καθώς ονειρεύτηκαν την επαγγελματική αποκατάσταση στα 18 με μόνο προσόν τα νιάτα και παρακίνηση από την οικογένεια που αντί να ενσταλάξει τον συλλογικό αγώνα πίεσε για την ατομική φυγή από την φτώχεια και τα εργασιακά αδιέξοδα.
Αυτοί δέχονται μια πολύ πιο αυταρχική και πολεμική εκπαίδευση. 
Για να βρεθούν αύριο απέναντι στους συνφάνταρους, να κυνηγήσουν πρόσφυγες στον Έβρο, να συμμετέχουν με κίνητρο μερικές χιλιάδες ευρώ σε αποστολές εκτός συνόρων!
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θυμίζει αμερικανική μιλιταριστική ταινία, αφού πάντα οι Αμερικανοί είχαν μεγάλο περιθώριο καθορισμού του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Θυμούνται οι παλιοί σμηνίτες τα αντίστοιχα απαράδεκτα εκπαιδευτικά προγράμματα με τις Στρατιωτικοποιήσεις όπου πρώτο μέλημα των εκπαιδευτών ήταν να διασπείρουν το φόβο, να τσακίσουν προσωπικότητες, να Υποτάξουν. 
Όταν πίσω από τους εκπαιδευόμενους σμηνίτες που έτρεχαν κάτω από τις προσβλητικές προσταγές, έρχονταν τα ασθενοφόρα για να μαζέψουν τους όσους κατέρρεαν!   

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυριαρχούν οι φωνές και τα καψόνια, είναι συνεχείς οι πολεμικοί συναγερμοί που δίνονται εν μέσω καπνογόνων και σε μια ατμόσφαιρα τραγελαφική.
Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που λυγίζει ακόμη και τους πιο έμπειρους, οδηγώντας στην παραίτηση ακόμη και ΟΒΑ που δεν θέλουν να ξεπουλήσουν την Αξιοπρέπεια και να θάψουν την Υπερηφάνεια τους.
Ο Αυταρχισμός, η σχιζοφρενή πολεμική ετοιμότητα και οι απαράδεκτες συνθήκες πάνε πακέτο.
Δεν έχουν ζεστό νερό.
Οι εγκαταστάσεις είναι χάλια.
Τα μαγειρεία δεν είναι προσεγμένα.
Και οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι ΕΠ.ΟΠ. δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι νερό από τα αυτόματα μηχανήματα.

 Βλέπεις πρέπει να καταλάβουν με κάθε τρόπο ότι θα είναι για πάντα "η τελευταία τρύπα της φλογέρας"...
Πρέπει να τους σπάσουν τον τσαμπουκά και να σπείρουν την Ανασφάλεια...
Φοβισμένα, ταραγμένα στρατιωτικοποιημένα ανθρωπάκια!
Το μόνο που τους μένει είναι να περάσουν αυτές οι 47 μέρες και να Ορκιστούν.
Μόνη τους ελπίδα καμιά εθνικιστική και μιλιταριστική παράτα, που εξαιτίας της θα πάρουν καμιά έξοδο.
Να εύχονται δηλαδή να τους δοθεί έξοδος την ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε...
Για τέτοια όμως πρόσδεση στον Μιλιταρισμό που σου παραχωρεί μια ανάσα διαφυγής...

Παρ' όλα αυτά το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο παρουσιάζονται αποφασισμένοι στο να συνεχίσουν.
Τσακίζοντας νέους ανθρώπους φτιάχνουν τους Μισθοφόρους Στρατιώτες για τον νέο Ελληνικό Στρατό που αναλαμβάνει πιο πολεμικό και κατασταλτικό ρόλο.

Εμείς λέμε στους ΕΠ.ΟΠ.:
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ-ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση και τις Προσλήψεις των δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Εμείς καλούμε την νεολαία να ΜΗΝ Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης-Αστυνομικός-Λιμενικός-Συνοριοφύλακας.
Όλοι μαζί να Αγωνιστούμε για τα δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών του κόσμου της εργασίας.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
http://diktiospartakos.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. To πιλοτικό πρόγραμμα σαν τους marines στο αμερικανικό στρατό έχει διαφορά Πρώτον δεν είναι σε στάβλους και μετά από λάσπες και άλλα τους δίνουν. Καθαρά ρούχα και τους πλένουν τα ρούχα ...κάτι που η δική μας είναι πολύ υπερήφανοι να το κάνουν.Δευτερον έχουν επικοινωνία με τους γνωστούς τους μετά από 5μερες κάτι που δική μας είναι υπερβολικά υπερήφανοι.Τριτω είναι εάν πάρω και τους αξιωματικούς στο
    αμερικανικό που θέλουν θα κλάψουν και ζητάνε την μαμά τους.Οσοι έλεγαν ότι γαμανε και δέρνουν στην τελική, έκλαιγαν και ηφωνες δεν είναι για να μειώσεις τον άλλον αλλά να τον κάνεις παρατηρήσει και να το πεις τι θα γινόταν,κάτι που δική μας δεν ξέρουν αγγλικά τα τούβλα ...και λένε μόνο yes και No ,άντε βγάλε άκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή