Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

8 ΕΑΝ Καλπάκι: Χωρίς θέρμανση, χωρίς φαγητό αναγκάζονται να πληρώνουν 10-15 ευρώ σε ΚΨΜ και delivery οι χωμένοι φαντάροι

Στην ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ γονιών για τα όσα συμβαίνουν στην 8 ΕΑΝ στο Καλπάκι εκφράζουν την οργή, την ανησυχία αλλά και την απελπισία τους.
Τη Δευτέρα ξεκίνησε άσκηση για την οποία όμως δεν υπήρξε καμιά επιμέλεια για τους συνφάνταρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη.
Οι Αξιωματικοί δεν φρόντισαν να στείλουν φαγητό το μεσημέρι, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να τρέχουν νηστικοί όλη τη μέρα για το Αξιόμαχο και την Καριέρα Αξιωματικών που θα πάρουν τα "Εύγε".
Τελικά θα φάνε το ελάχιστο και κακής ποιότητας φαγητό το βράδυ.
Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι με τα όσα συμβαίνουν με την σίτιση  των φαντάρων.
Όπως μας καταγγέλλουν το φαγητό είναι ελάχιστο, συχνά τους δίνουν λίγο ρύζι με σάλτσα!
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι φαντάροι να αναγκάζονται να ξοδεύουν 10 ευρώ τη μέρα στο ΚΨΜ για να αγοράσουν τρόφιμα για να χορτάσουν και άλλα 5-10 ευρώ για να παραγγείλουν πιτόγυρα το βράδυ.
Ποιος μπορεί να πληρώνει 300-450 ευρώ το μήνα μόνο για να καλύψει τα έξοδα της σίτισης των πεινασμένων φαντάρων;
Και γιατί ο Στρατός υποβάλλει τους γονελις σε αυτό το τεράστιο έξοδο;
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ κάνουν οικονομία, περιορίζουν τα κονδύλια για την σίτιση των φαντάρων για να αγοράσουν όπλα και να κάνουν πανάκριβες ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.
Κόβουν τα κονδύλια ακόμη και για τη θέρμανση των στρατοπέδων.
Ξέρει ο Ταξίαρχος στα Γιάννενα ότι στο Καλπάκι ακόμη δεν έχουν ανάψει τα καλοριφέρ;
Στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα, στην Ήπειρο έχουν τους φαντάρους χωρίς θέρμανση.
Όχι όλους τους φαντάρους.
Έχουν φροντίσει τα βύσματα να φύγουν και να βολευτούν σε προνομιακές θέσεις στα Γιάννενα.
Οι υπόλοιποι καλούνται να κάνουν όλες τις υπηρεσίες και τις αγγαρείες.
Τους δίνουν Έξοδο μετά από (5) μέρες υπηρεσίας.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση του ΓΕΣ και του Ταξιάρχου;
Αλήθεια, όταν λέγανε ότι θα έχουν τους φαντάρους σαν παιδιά τους, εννοούν ότι στο σπίτι τους τρώνε ρύζι με σάλτσα και δεν έχουν θέρμανση;
Το μεγάλο ζήτημα είναι να Μπλοκάρουμε την Εργασιακή και Οικονομική Εκμετάλλευση των συνφάνταρων.
Δίκτυο Σπάρτακος: Να αυξηθεί στο ύψος του Βασικού ο μισθός-κοροϊδία των φαντάρων
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού, να εγγράφονται οι στρατεύσιμοι στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυσή τους από τον στρατό, να αναγνωρίζονται τα ένσημα για τους μήνες της θητείας και να αναλαμβάνει το υπουργείο το κόστος μετακίνησης σε εξόδους και άδειες, ζητά το Δίκτυο Ελεύθερών Φαντάρων Σπάρτακος με πρόταση-ψήφισμα που ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του ώστε να πάψει η «εξευτελιστική» αμοιβή των μόλις 8,7 ευρώ το μήνα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του το Δίκτυο όπου επισημαίνει ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί τα εισιτήρια για τα πλοία τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία ΚΤΕΛ και τα κόμιστρα ταξί.


Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου