Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ελιγμός-τανάλια Σουροβίκιν: Πλαγιοκόπησε το Bakhmut & εγκλωβίζει 50.000 Ουκρανούς – Προέλαση προς Toretsk – Bila Hora – Kleeshevka & Pidhorodne

Ελιγμός-τανάλια Σουροβίκιν: Πλαγιοκόπησε το Bakhmut & εγκλωβίζει 50.000 Ουκρανούς – Προέλαση προς Toretsk – Bila Hora – Kleeshevka & Pidhorodne
Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Bakhmut καθώς ο ρωσικός Στρατός με έναν αιφνιδιαστικό ελιγμό σταμάτησε τις ανεπιτυχείς μετωπικές επιθέσεις και πλαγιοκόπησε όλους τους οικισμούς-φρούρια των Ουκρανών που καλύπτουν και προστατεύουν περιμετρικά την πόλη!

Αν ο ελιγμός βγει στον Σουροβίκιν, τότε θα γράψει Ιστορία στην Ρωσία καθώς θα έχει εγκλωβίσει και καταστρέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του ουκρανικού Στρατού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρωσικός Στρατός να προελάσει βόρεια με κατεύθυνση το Chasiv Yar έχοντας εξασθενημένες τις ουκρανικές άμυνες.

Πρόκειται για ένα σενάριο που είχε αποκαλύψει στις αρχές του μήνα το WarNews247 και είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τον ουκρανικό Στρατό.

Αναλυτικά:

Εκτός από το Opitne όπου μαίνονται ακόμη μάχες, ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται στα προάστια του Πινταρόντνι (ή Pidhorodne) έχει περικυκλώσει την Kleeshevka και έχει προωθηθεί προς Toretsk και Bila Hora (Μπελάγια Γκόρα).

Λόγω των εξελίξεων αυτών που μπορεί να αποδειχτούν ολέθριες για τον ουκρανικό Στρατό, το WarNews247 παραθέτει αναλυτικούς χάρτες με την κατάσταση στο πεδίο των μαχών.

Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη ανάγκασε ήδη τον ουκρανικό Στρατό να μεταφέρει νέες μεγάλες ενισχύσεις προς το Bakhmut και το Chasiv Yar προς άμεση αντικατάσταση των απωλειών.

Βίντεο: Οι δυνάμεις Wagner διαθέτουν άρματα μάχης T-90M tank και BMP-3 στο μέτωπο του Bakhmut

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου