Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Έβρος: Στρατός… επαναπροωθήσεων

Έβρος: Στρατός… επαναπροωθήσεων
▸Σοβαρή καταγγελία για τη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Έβρος»

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία δέχτηκε πρόσφατα η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Σε αυτήν υπήρχε ένα πολύ συγκεκριμένο και κρίσιμο ερώτημα προς τη διοίκηση της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Έβρος», το Δ΄ Σώμα Στρατού και το υπουργείο Άμυνας, η απάντηση του οποίου θα πρέπει να γίνει γνωστή με τον πιο υπεύθυνο τρόπο σε όλους τους συνφάνταρους, τα χαμηλόβαθμα στελέχη, στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Η σύντομη αλλά αποκαλυπτική επιστολή καταγγελίας είχε ως εξής:

«Τι θέση έχει η 12η Μεραρχία Πεζικού να βάζει στελέχη να συνεργάζονται με το απόμερο-κρυφό κέντρο κράτησης επαναπροωθήσεων στο χωριό Πόρο Έβρου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανάμεσα στις Φέρες;».
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία; Τι απαντούν το υπουργείο Άμυνας και Μετανάστευσης; Γίνονται ή όχι παράνομες και απάνθρωπες επαναπροωθήσεις; Ποιος ο ρόλος του συγκεκριμένου κέντρου κράτησης;

Εμείς από την πλευρά μας απαντάμε: Ουσιαστικά είναι ο στρατός που υλοποιεί το δόγμα άμυνας/ασφάλειας, το οποίο αντιμετωπίζει τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, τους πρόσφυγες-μετανάστες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς ως ασύμμετρες απειλές, ως εσωτερικό εχθρό! Είναι δόγματα του ελληνικού και τουρκικού κράτους (άλλωστε και τα δύο κράτη προβαίνουν σε επαναπροωθήσεις), του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ταυτόχρονα, ο ελληνικός αστικός κόσμος επενδύει πολλά στην καταδίωξη των προσφύγων και την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο για την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού του ρόλου. Κάτι που το επιτυγχάνει πατώντας στα πτώματα προσφύγων και μεταναστών.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» καταγγέλλει τις άθλιες επαναπροωθήσεις, τον ρόλο του αστικού κράτους και στρατού. Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων, των ταξικών μας αδελφών και των δυστυχισμένων ανθρώπων που οδηγούν στον δρόμο της απελπισμένης φυγής οι επεμβάσεις και οι βρώμικοι πόλεμοι του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κτηνωδών αραβικών καθεστώτων, με τους οποίους συμμαχεί και συμπολεμά ο ελληνικός στρατός. Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη αντιπροσφυγική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, με τα ευρωπαϊκά κράτη να απαγορεύουν την είσοδο προσφύγων στην Ευρώπη. Απαιτούμε να υπάρξει ασφαλής δίοδος για τους πρόσφυγες, να αφεθούν ελεύθεροι να πάνε σε όποιο ευρωπαϊκό κράτος επιλέξουν και να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματά τους.

Συνφάνταροι δεν συμμετέχουμε στο αισχρό κυνήγι προσφύγων-μεταναστών. Δεν επιτρέπουμε στα περίπολα να κάνουν καμιά πράξη βίας εις βάρος τους. Είναι καθοριστική η παρέμβαση των αγωνιστών φαντάρων για να μην υπάρξουν ξυλοδαρμοί, κλεψιές, βιασμοί, καταστροφή εγγράφων, παράνομες επαναπροωθήσεις. Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (23.12.22)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου