Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

O Στρατός Απεργοσπάστης της μεγάλης απεργίας των Υγειονομικών

«Θα αναλάβει ο στρατός» – Ξεκινά μεγάλη απεργία υγειονομικών στη Βρετανία
Η Βρετανία είναι έτοιμη να βγάλει τον στρατό εν όψει των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων στο βρετανικό σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες. Η κυβέρνηση Σούνακ αρνείται να βελτιώσει τις προτάσεις της για μισθολογικές αναπροσαρμογές στο NHS, προκαλώντας την αντίδραση των υγειονομικών.

Τα συνδικάτα, αλλά και το Εργατικό κόμμα που στηρίζει τις κινητοποιήσεις, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις. Προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ κορυφαίοι υπουργοί ζητούν από τους ηγέτες των σωματείων να το αποφύγουν,

Ο επικεφαλής των Τόρις, Ναντίμ Ζαχάουι ενημέρωσε ότι ο στρατός της χώρας είναι έτοιμος να αναλάβει τη λειτουργία υπηρεσιών όπως τα ασθενοφόρα και τα συνοριακά περάσματα.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί και πήγε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι οι απεργοί παίζουν το παιχνίδι του Πούτιν.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει αύξηση 3% στους εργαζόμενους του NHS την ώρα που ο πληθωρισμός στη χώρα τρέχει με 11%. Ο Ζαχάουι υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει πυγμή και να μην ενδώσει στα αιτήματα των συνδικάτων.

«Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Πούτιν ότι δεν είμαστε διχασμένοι με αυτόν τον τρόπο. Το μήνυμά μας προς τα συνδικάτα είναι ότι δεν είναι η εποχή για απεργίες, αλλά η εποχή για διαπραγματεύσεις» υποστήριξε.

«Προετοιμάζουμε τον στρατό. Εργαζόμαστε για μια ειδική ομάδα που έχει συσταθεί εδώ και μερικά χρόνια. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα σύνορά μας θα είναι ασφαλή. Εργασίες όπως η κίνηση των ασθενοφόρων και άλλα σημαντικά σημεία του δημόσιου τομέα είναι στο επίκεντρο» είπε ο ίδιος.

Ανταπαντώντας τα συνδικάτα, υπογραμμίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να μπει σε συζητήσεις κατά τις πρόσφατες συναντήσεις, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις των εργαζομένων θα αποτρέψουν ένα νέο απεργιακό κύμα.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις στην Βρετανία στέλνουν μήνυμα σε όλους.
όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σχετική αρθρογραφία για τις κατασταλτικές απαντήσεις που ετοιμάζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα κράτη Άμυνας/Ασφάλειας εν όψει των εργατικών κινητοποιήσεων και της έκφρασης οργής των λαών της Ευρώπης για την απίστευτη Ακρίβεια και Φτώχεια.
Οι στρατοί αποκαλύπτουν το πραγματικό ταξικό τους περιεχόμενο και στρέφονται είτε ως δύναμη καταστολής, είτε ως Απεργοσπαστικός Μηχανισμός ενάντια στον κόσμο της εργασίας.
Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα έχουν πρωτοστατήσει σε όλα αυτά στρέφοντας τον Στρατό ενάντια στους εργαζόμενους των ΟΤΑ ή τους οδηγούς βυριοφόρων, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ξανά άσκηση Καταστολής Πλήθους.
Επιχειρησιακά σενάρια που έχουν πίσω τους τα σύγχρονα Δόγματα Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας ή τα αντίστοιχα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας ως Εσωτερικό Εχθρό.     
Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της ανάπτυξης Κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου