Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Η Πολεμική Αεροπορία του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Πέρα από την καθεστωτική προπαγάνδα περί "Άμυνας" ήρθε η ώρα η Πολεμική Αεροπορία να δώσει δείγματα γραφής και να αποδείξει τι και πως το εξυπηρετεί.
Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από το πρόγραμμα ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας θέλει να στείλει μήνυμα ότι αφενός μπορεί να υπερασπίσει με αναβαθμισμένο τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 
Αφετέρου ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στον πιο ενεργό πολεμικό ρόλο που διεκδικεί στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, του ΝΑΤΟ και στην νέα Αρχιτεκτονική Ασφάλειας του δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου σε ένα χώρο που εκτείνεται από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, την Αφρική και Μέση Ανατολή.
"Το επόμενο διάστημα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σκοπεύει να δείξει προς όλους τους ενδιαφερόμενους τι είναι ικανές να κάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αξιοποιώντας το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό αλλά και τα υπερσύγχρονα όπλα που διαθέτουν" αναφέρει η καθεστωτική προπαγάνδα.
Η παράθεση όλων αυτών μπορεί να συμβάλει σε πολύτιμα συμπεράσματα...  
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας θα βρεθούν από τη Γαλλία μέχρι τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Απρίλιος φημολογείται ως μήνας εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει δημοσίευμα του αστικού τύπου, όπου αποκαλύπτονταν σχεδιασμός μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για στημένο θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Στις 23 Ιανουαρίου, η 337 Πολεμική Μοίρας θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για την πιο σημαντική άσκηση στην περιοχή του Κόλπου, την “Spears of Victory 23”.
Τέσσερα F-16 Block 52+ θα λάβουν μέρος σε σενάρια εναέριας μάχης, χερσαίου και ναυτικού πλήγματος αλλά και σε αποστολές καταστολής εχθρικής αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου, πετώντας μαζί με Σαουδάραβες, Αμερικανούς και Βρετανούς πιλότους.
Αθήνα και Ριάντ ενισχύουν διαρκώς την πολεμική τους συνεργασίας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις των αντιδραστικών εμίρηδων να έχουν σταθερή παρουσία στις μεγάλες στρατιωτικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ελληνικό αστικό κράτος, και αντίστοιχα οι Ένοπλες Δυνάμεις να εκπαιδεύονται συστηματικά στο έδαφος ή τον αέρα της αραβικής χώρας. 
Ενδεικτική της στενής πολεμικής σχέσης που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, αποτελεί η αποστολή μιας πυροβολαρχίας Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη Γιανμπού, που συμβάλει στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας υπερασπίζοντας τις εγκαταστάσεις της ARMCO, συνεργάτη του Ομίλου Βαρδινογιάννη .

Εμιράτα και Γαλλία
Μαχητικά της 340 θα μεταβούν από τη Σούδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την “Desert Flag 23”. Η πολυεθνική άσκηση θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο συγκεντρώνοντας την παγκόσμια αεροπορική «αφρόκρεμα». Είναι χαρακτηριστικό ότι η 340 Πολεμική Μοίρα απαρτίζεται από τα F-16 Viper. 
Μάλιστα, διαμορφώνεται μια πολεμική συνέχεια στην συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς τη βάση της Αλ-Ντάφρα πρόσφατα επισκέφθηκαν τα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σειρά θα πάρει η 331 Πολεμική Μοίρα "Θησέας" που θα συμμετέσχει στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που οργάνωσε ποτέ η Γαλλία, την “Orion 23”. Τα Mirage 2000-5 της 114 Πτέρυγας Μάχης θα ταξιδέψουν στο Παρίσι όπου θα παραμείνουν μέχρι τις αρχές Μαΐου, λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος αεροπορικών αποστολών.
Η τεράστια αυτή άσκηση, στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες και δυνάμεις από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, περιλαμβάνει επιχειρήσεις από τη Μεσόγειο μέχρι τον ευρωπαϊκό βορρά, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και Νατοϊκών πολεμικών προετοιμασιών εναντίον της Ρωσίας
Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα Mirage της 331 ΠΜ πρόκειται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο, αφού μόνο η Ελλάδα και η Γαλλία διαθέτουν τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.
Στην άσκηση θα εκτελεστούν σενάρια αντιμετώπισης πυρηνικής απειλής, ηλεκτρονικού και ασύμμετρου πολέμου.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΜΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου