Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Η ΣΑΠΙΛΑ του Στρατού και της κυβέρνησης ΝΔ: ΚΥΣΕΑ Συγκάλυψης, Κρίσεις-Εκκαθαρίσεις στο Π.Ν. και στο βάθος νέες αγορές όπλων

Ούτε 30 λεπτά δεν χρειάστηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ να πραγματοποιήσει το ΚΥΣΕΑ τη Δευτέρα 16/01, για να παρατείνει τη θητεία του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ την οποία ελέγχει ο πρωθυπουργός.
Τα ερωτήματα πολλά και κανείς δεν απαντά ΓΙΑΤΙ τον παρακολουθούσαν.
Οι αθλιότητες που προηγήθηκαν του ΚΥΣΕΑ δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από αυτά που ακολούθησαν.
Αξίζει να διαβαστούν τα όσα γράφει στο onalert.gr ο Κώστας Αλατζάς:
Όπως σχολιάζουν στο OnAlert πηγές του υπουργείου Άμυνας, οι δύο νέοι Αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης  και του Στρατού Ξηράς Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης φέρονται να διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Α/ΓΕΕΘΑ και να ταυτίζονται οι θέσεις και οι απόψεις τους για επιχειρησιακά και εξοπλιστικά ζητήματα των ενόπλων δυνάμεων ή ακόμη και για θέματα που αφορούν στη διαχείριση του προσωπικού. 
Κάτι που δε συνέβαινε πάντα τόσο με την προηγούμενη ηγεσία και ειδικότερα με τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ όσο και με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Στους διαδρόμους του Πενταγώνου είναι γνωστές οι διαφωνίες σε εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στην ανανέωση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού ή στη δομή και τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, διαφορετικές θέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ ΓΕΕΘΑ και υπουργείου σημειώθηκαν και το τελευταίο διάστημα με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για το πολιτικό και το στρατιωτικό προσωπικό.

Αξίζει να επισημάνουμε τα εξής:
Καταρχήν, η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά τεράστια ποσά εις βάρος των κοινωνικών αναγκών προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου.
Ένα 6χρονο παιδάκι χάνει την ζωή του ταξιδεύοντας τη μισή Ελλάδα προσπαθώντας να βρει ΜΕΘ!
Και ο ΑΝΥΕΘΑ Χαρδαλιάς δηλώνει σήμερα:
 Συνολικά, για την περίοδο 2020-2023, οι δαπάνες για την άμυνα θα ξεπεράσουν τα είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ.
Δαπάνες που γίνονται χωρίς κανέναν έλεγχο και τονίζουμε ξανά, εις βάρος του λαού μας.

Επίσης, σημαντικό ζήτημα που πρέπει να θιγεί είναι η τεράστια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των ΗΠΑ-Γαλλίας-Ιταλίας-Γερμανίας για την εξασφάλιση των πολεμικών συμβολαίων, ενώ αστοί πολιτικοί και στρατηγοί οικοδομούν σχέσεις και διαύλους -προσωπικούς-επικοινωνίας με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Τρίτο ζήτημα, είναι η πρωτοφανή συγκέντρωση δύναμης και εξουσιών από τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο. Ξεχωρίζουμε την ίδρωση στρατιωτικής ΕΥΠ που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ, όπως και την αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων που επίσης υπάγονται και ελέγχονται προσωπικά από τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο.

Τέλος, τα όσα συνέβησαν στο ΣΑΓΕ αποκαλύπτουν την τεράστια υποκρισία όλων αυτών που μιλούν για ¨εθνική ενότητα¨και παπαγαλίζουν ότι "ο Στρατός πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική".
Εννοώντας φυσικά ότι ο στρατός πρέπει να διατηρηθεί υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ.
Διαβάζουμε στο militaire.gr για τις Εκκαθαρίσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό και την νοοτροπία Ολοκληρωτισμού και Λουμπεναριού που κυριαρχεί στο Πεντάγωνο:
Όπως ακούστηκε χθες στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ «τους πήγαμε …βεντούζα» και το όχι και τόσο αξιοπρεπές …σύνθημα αφορούσε στο Πολεμικό Ναυτικό!!! Δεν γνωρίζουμε τι πρόβλημα έχει το ΓΕΕΘΑ με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά σίγουρα είναι μεγάλο!

«Αποσυριζοποίηση του ΠΝ» και αυταπόδεικτα έωλες κατηγορίες κατά Αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν αδίκως!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΜΥΝΑΣ/ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ όχι μόνο δεν απάντησε σε κανένα κρίσιμο ερώτημα που προέκυψε από τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της ΕΥΠ αλλά επιχειρούν να Τρομοκρατήσουν όσους ασκούν κριτική στην πολεμοκάπηλη πολιτική τους, στις επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης να ταυτιστεί με την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να ξοδεύουν εν λευκώ  ασύλληπτα  ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς και να στέλνουν στρατεύματα στο εξωτερικό προκειμένου να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Το σύγχρονο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας αποκαλύπτει τον αηδιαστικό, τρομοκρατικό και εχθρικό του χαρακτήρα και ρόλο,  για τον εργαζόμενο λαό μας και όχι μόνο.
Φυσικά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει να αγωνίζεται για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Στρατευμένων, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τα Ρουσφέτια και τις άθλιες πελατειακές σχέσεις, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου