Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης σε κλίμα Τραμπ για τον φράχτη στον Έβρο


EUROKINISSI
Μητσοτάκης σε κλίμα Τραμπ για τον φράχτη στον Έβρο
efsyn.gr
Σε υψηλούς τόνους και επιθυμώντας να ερεθίσει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Με το βλέμμα προφανώς στις επικείμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός δήλωσε –μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο– ότι «στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω».

Όσο για το χρηματικό κονδύλι που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του φράχτη, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα δαπανηθούν εθνικοί πόροι: «Ο φράχτης, ο οποίος ήδη κατασκευάστηκε ένα κομμάτι του, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί. Με εθνικούς πόρους, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δυστυχώς η Ευρώπη -άλλος ένας μικρός ευρωπαϊκός παραλογισμός- δεν τον χρηματοδοτεί, δεν πειράζει, θα τον φτιάξουμε μόνοι μας. Έχει η οικονομία μας τη δυνατότητα να μας επιτρέπει να επενδύουμε στην ασφάλεια και στην άμυνα της χώρας».

Όπως αποδεικνύει συνεχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπάρχουν λεφτά για να υψωθούν φράχτες στα σύνορα και για να γίνουν προσλήψεις αστυνομικών (που θα στελεχώσουν και την πανεπιστημιακή αστυνομία), ωστόσο δεν υπάρχουν πόροι για την πραγματική οικονομία και για την ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου