Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ: Eπέβαλαν νέες κυρώσεις στο Ιράν που στοχεύουν την παραγωγή UAV και πυραύλων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε σήμερα Παρασκευή νέες κυρώσεις στο Ιράν που στοχεύουν την παραγωγή UAV και πυραύλων , επιδιώκοντας να διακόψει τη ροή όπλων που παρέχει η Τεχεράνη στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Το Ιράν έχει γίνει πλέον ο κορυφαίος στρατιωτικός υποστηρικτής της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. «Το Ιράν πρέπει να σταματήσει την υποστήριξή του στον απρόκλητο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαταράξουμε και να καθυστερήσουμε αυτές τις μεταφορές και να επιβάλουμε κόστος στους παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτή τη δραστηριότητα».

Οι ΗΠΑ έθεσαν στη «μαύρη λίστα» επτά άτομα σε ηγετικές θέσεις με την Qods Aviation Industries, μια ιρανική αμυντική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Στα άτομα που επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνεται ο διευθυντής του Οργανισμού Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας του Ιράν (AIO), ο κύριος οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, αναφέρει η δήλωση. Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν επίσης τον ίδιο τον AIO στον κατάλογο κυρώσεων.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι η εξάρτηση της Ρωσίας από το Ιράν σηματοδοτεί πώς οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ σταματούν την ικανότητά της Τεχεράνης να αντικαταστήσει τα όπλα που «χάνονται» στο πεδίο της μάχης.

Φωτογραφία αρχείου Reuters
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου