Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Σφαγή Πολωνικών δυνάμεων στην Marinka – Ρώσοι: “Είναι τακτικός Στρατός – Όχι μισθοφόροι”

Ισοπέδωσαν τις θέσεις τους Ρώσοι και... Ουκρανοί! - Δείτε βίντεο

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι πολωνικές δυνάμεις στην Marinka. Η ουκρανική διοίκηση για να ανακόψει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων μετέφερε περισσότερους από 120 Πολωνούς στρατιώτες από την περιοχή του Χάρκοβο στην πόλη Marinka κοντά στο Ντόνετσκ.

Οι δυνάμεις των Ουκρανών-Πολωνών μπόρεσαν να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση και να πατήσουν ξανά στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε μπαράζ του ρωσικού πυροβολικού με εμπρηστικές βόμβες. Οι δυνάμεις των Πολωνών και Ουκρανών προσπάθησαν να βρουν καταφύγια μέσα στα ερείπια.


Υποκλοπές ασυρμάτου των Ρώσων δείχνουν τον πανικό και το μπάχαλο την στιγμή της ρωσικής επίθεσης. Μάλιστα σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ουκρανοί μπερδεύτηκαν και έπληξαν τις πολωνικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πλέον πως δεν πρόκειται για μισθοφόρους αλλά για τακτικό Στρατό.


“Ένας μεγάλος αριθμός δυτικών ειδικών δυνάμεων έρχεται στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων και είναι καλά οργανωμένες ομάδες.

Πρώτα «συνταξιοδοτούνται» από τις Μονάδες τους και μετά μεταφέρονται στην Ουκρανία σε οργανωμένες ομάδες «εθελοντών» δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, βουλευτής του κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DNR), Αντρέι Μπάγεφσκι.


Είχαμε αναφέρει ότι πάνω από 1.200 Πολωνοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στην Ουκρανία ενώ ακόμη 12.000 βρίσκονται στα διάφορα μέτωπα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Οι περισσότεροι προέρχονται από την 16η πολωνική Μεραρχία.

Bίντεο: Εμπρηστική επίθεση στην Marinka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου