Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Sea King: «Στα χέρια» του Ναυτικού της Ουκρανίας τα βρετανικά ελικόπτερα επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα


Sea King: «Στα χέρια» του Ναυτικού της Ουκρανίας τα βρετανικά ελικόπτερα επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρεζνίκοφ ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter που δείχνει την παραλλαγή Sikorsky S-61 σε μπλε και χρυσά χρώματα και ένα στρογγυλό περίβλημα της Ουκρανικής Ναυτικής Αεροπορίας. Το βίντεο φαίνεται να δείχνει μια προσομοίωση μάχης και επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν από περίπου δύο μήνες ότι θα προμηθεύσει το Κίεβο με τα ελικόπτερα και ότι το Βασιλικό Ναυτικό είχε εκπαιδεύσει 10 ουκρανικά πληρώματα και βοηθητικούς μηχανικούς για έξι εβδομάδες στον χειρισμό των Sea King προτού μεταφέρει τα τρία ελικόπτερα.

Η ακριβής έκδοση που παρασχέθηκε στην Ουκρανία δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το βίντεο δείχνει ένα από τα μοντέλα SAR, το Sea King HU5, το οποίο χρησιμοποιούσε παλαιότερα το Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι που τελικά αποσύρθηκε το 2016.

Τα ελικόπτερα τύπου Sea King χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν τόσο από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία όσο και από το Βασιλικό Ναυτικό, ενώ το τελευταίο εναέριο μέσο αυτής της κατηγορίας αποσύρθηκε από το Royal Navy το 2018.

Με πληροφορίες από: The Drive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου