Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Ουκρανία: Αναμένεται μεγάλη ρωσική επίθεση μετά τις 15 Φεβρουαρίου – Σε δύσκολη θέση η ουκρανική άμυνα

Ο πόλεμος φτάνει σε κομβικό σημείο καθώς πλησιάζει η πρώτη του επέτειος, με την Ουκρανία να μην σημειώνει πλέον κέρδη όπως έκανε το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και τη Ρωσία να προωθείται τώρα με εκατοντάδες χιλιάδες κινητοποιημένους εφεδρικούς στρατιώτες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό τον έλεγχο τους την Μικολάιφκα, ένα μικρό χωριό στην περιοχή του ανατολικού Ντονέτσκ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ρωσικούς ισχυρισμούς. Η Ουκρανία σχεδιάζει τη δική της αντεπίθεση, αλλά περιμένει τα υποσχόμενα άρματα μάχης της Δύσης.

Η Ρωσία στέλνει περισσότερες εφεδρείες και εξοπλισμό στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Σερχίι Χαϊντάι στρατιωτικός κυβερνήτης της ανατολικής περιφέρειας Λουγκάνσκ, προσθέτοντας ότι οι βομβαρδισμοί δεν ήταν πλέον όλο το εικοσιτετράωρο καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια ευρείας κλίμακας επίθεση.

«Μετά τις 15 Φεβρουαρίου μπορούμε να περιμένουμε (αυτή την επίθεση) ανά πάσα στιγμή», είπε.

Ο κύριος στόχος της Ρωσίας είναι η πόλη Μπαχμούτ, όπου ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η μισθοφορική ομάδα Wagner είχε κατακτήσει εδάφη, επικαλούμενος τον Ντένις Πουσίλιν, τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία αρχηγό στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Ένας Λευκορώσος εθελοντής που μάχεται για την Ουκρανία εντός του Μπαχμούτ είπε το βράδυ της Κυριακής ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την πόλη, αν και περισσότερες ρωσικές δυνάμεις εμφανίζονται καθημερινά.

«Φτάνουν επίσης ενισχύσεις για εμάς. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει πρόθεση να παραδώσουμε τον Μπαχμούτ», είπε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία Reuters
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου