Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Τι έρχεται να κάνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μπίνκεν στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να πετύχει η Αντιπολεμική Κινητοποίηση της 21ης Φεβρουαρίου

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μπίνκεν που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ελλάδα-Τουρκία-Γερμανία είναι πολύ σημαντική, εμπεριέχει την ανάγκη υλοποίησης τακτικών και στρατηγικών στόχων των αστικών τάξεων Ελλάδας-ΗΠΑ.
Αυτό αποκαλύπτει τόσο η ατζέντα των συνομιλιών, όσο και οι επαφές που θα πραγματοποιηθούν, καθώς  Μπλίνκεν στην Αθήνα θα συναντηθεί με τους κορυφαίους εκφραστές του αστικού πολιτικού κόσμου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, αλλά και τον αρχηγό της αστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο οι Αμερικανοί έχουν ιδιαίτερα θερμές σχέσεις.

4ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Άντονι Μπλίνκεν θα έρθει στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου και την Τρίτη θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογο του, Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα εγκαινιάσουν τον Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας.
Ουσιαστικά ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ στην περιοχή.
Οι αμερικανικές βάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί και αναβαθμιστεί, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο ξεδίπλωμα της ιμπεριαλιστικής επιθετικής πολιτικής στο πλαίσιο των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας-Κίνας.
Δίπλα στην βάση της Σούδας που συνεχώς αναβαθμίζεται, πλέον μετρούμε τις βάσεις σε Βόλο-Λάρισα-Αλεξανδρούπολη, όπου και τα Τρία Όπλα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας, επιβλέπουν από την Ανατολική Ευρώπη-Βαλκάνια-Καύκασο-Μαύρη Θάλασσα, έως τη Μεσόγειο-Βόρεια Αφρική-Μέση Ανατολή.  Εξάλλου, το σύνολο των ελληνικών βάσεων από την Κρήτη έως την Πελοποννησίων εντάσσονται στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. 
Ταυτόχρονα, οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεκπαιδεύονται με τις αντίστοιχες Ελληνικές που καταλαμβάνουν αναβαθμισμένη θέση στην νέα Αρχιτεκτονική Ασφάλειας των δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών.

Τι σημαίνει αλήθεια η Ελλάδα για τους Αμερικανούς;
Μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης περνά ο μεγάλος όγκος των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και οπλισμού για Βαλκάνια-Αν.Ευρώπη, αλλά και ο οπλισμών-πυρομαχικά που δίνεται στον Ουκρανικό Στρατό. 
Εδώ περνά με αγωγούς και ο μεγάλος όγκος του αμερικανικού LNG φυσικού αερίου, καθώς οι Αμερικανοί αράζουν τις ευρωπαϊκές αγορές από τους Ρώσους.
Η Ελλάδα αποτελεί τη βάση εξόρμησης των κατασκοπευτικών UAV και των αεροσκαφών εγκαίρου προειδοποίησης που παρέχουν πληροφορίες στον Ουκρανικό στρατό. Και φυσικά ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο συγκαλυμμένος αυτός τρόπος ιμπεριαλιστικής παρέμβασης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε Αφρική-Μ.Ανατολή.
Η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο κρίκο στην εφοδιαστική αλυσίδα των αμερικανικών στρατευμάτων αλλά επίσης βάση εφόρμησης και εκπαίδευσης. Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και οι στόλοι που τα συνοδεύουν δεν ελλιμενίζονται μόνο, αλλά επίσης εκπαιδεύονται με τον ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εναντίον των μονάδων του Ρωσικού στόλου που εφορμά από τις βάσεις του στην Συρία.
Η Ελλάδα επίσης, αποτελεί το σημαντικότερο πεδίο ασκήσεων, όπου ασκούνται όλα τα Όπλα και μάλιστα σε ευρύτερο διεθνές πλαίσιο, προσελκύοντας πλήθος πολεμικών δυνάμεων των λεγόμενων συμμάχων, Ευρωπαίων και Αράβων. Ίσως το καλύτερο παράδειγμα είναι η διεθνής άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στοχοποιώντας το Ιράν, φτάνοντας μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, έχοντας σταθερά την ατζέντα της τον πόλεμο της Τρομοκρατίας.
Στην Ελλάδα όμως, όπως και στην Κύπρο, πραγματοποιούνται πλήθος  αεροναυτικών ασκήσεων, αλλά και μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων.
Τέλος, μεγάλη σημασία για τους Αμερικανούς έχει πλέον ο Έβρος, όπου πέρα από το λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη, την βάση που διατηρούν, καταγράφουν και την παρουσία των αρμάτων τους, όπου συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τις μονάδες των τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού.
Ουσιαστικά η Ελλάδα αποτελεί τα μετόπισθεν του Αμερικανικού στρατού για μια τεράστια ζώνη επιχειρήσεων.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αρμόδια για θέματα Ευρώπης υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κάρεν Ντόνφριντ, εκτίμησε ότι κατά την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στη χώρα μας θα τεθούν επί τάπητος 
  • όλες οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, 
  • οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας με αφορμή και τον σεισμό, 
  • αλλά και ενταξιακή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ.
Όπως ανάφερε «εν μπορώ να σας πω ακριβώς τι θα συζητήσει ο υπουργός με τους ομολόγους του στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσα να φανταστώ ότι η ενταξιακή πορεία Δυτικών Βαλκανίων θα ήταν ένα θέμα. Νομίζω ότι πολλά από τα θέματα της ευρύτερης ατζέντας, όπως η Ουκρανία και η Ρωσία, θα είναι σίγουρα στο τραπέζι, όπως φυσικά και οι σεισμοί στη γειτονική Τουρκία και στη Συρία την περασμένη εβδομάδα. Νομίζω, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλά θέματα που θα συζητήσει ο υπουργός με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κάρεν Ντόνφριντ.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βαθιά ελληνική συμμετοχή-εμπλοκή στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, όπου εκτός των άλλων, έχει προσφέρει μεγάλες ποσότητες πολεμικού οπλισμού και πυρομαχικών, στέλνει Έλληνες Αξιωματικού στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής παρέμβασης, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων LEOPRAD και αντιαεροπορικών πυραύλων S 300.

«Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ. Είναι επίσης βασικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είδαμε την Ελλάδα να παίζει σταθερά έναν ρόλο στην υποστήριξη της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρύτερα στα Βαλκάνια. Και στην περίπτωση αυτή, σίγουρα η Ελλάδα υπήρξε βασική υποστηρικτής της Βόρειας Μακεδονίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων όσον αφορά την επιδίωξη του ευρωατλαντικού τους μέλλοντος και την προσχώρηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Όπως σωστά επισημαίνει η Κάρεν Ντόνφριντ το κομβικό σημείο της νέας εποχής της ελληνικής πολιτικής-οικονομικής-στρατιωτικής διείσδυσης στα Βαλκάνια είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ουσιαστικά το ελληνικό αστικό κράτος με την ιδιότητα του ως μέλος της ΕΕ προωθεί την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση ώστε να μην έχει κανένα περιθώριο επιρροής η Ρωσία -βλέπε Σερβία, Βοσνία, Δημοκρατία Μακεδονίας κλπ-, αφετέρου αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ.
Με τις υπάρχουσες Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και με την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας (RAFALE, F 35, εκσυγχρονισμένα F 16 κλπ), σε συνδυασμό με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και την ενίσχυση του Στρατού Ξηράς , το ελληνικό κράτος κατοχυρώνει ότι θα παίξει αυτό τον ρόλο του ΝΑΤΟϊκού εγγυητή και όχι η Τουρκία, ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στην Ρωσική παρέμβαση.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέχει αστυνόμευση του εναέριου χώρου στα περισσότερα Βαλκανικά κράτη έναντι της Ρωσίας, εκπαιδεύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις (Δ.Μακεδονίας), εντείνει τις συνεκπαιδεύσεις στον κρίσιμο τομέα των Ειδικών Δυνάμεων, χωρίς να αδιαφορεί φυσικά για τον Αντιτρομοκρατικό αγώνα (συμμετοχή ακόμη και των ΕΚΑΜ).
Εξάλλου το Δόγμα του ΝΑΤΟ και του Ελληνικού Στρατού, ενοποιεί εσωτερικό και εξωτερικό στρατό, ιμπεριαλιστικό ανταγωνιστή, κρατικό αντίπαλο και ασύμμετρη απειλή, δηλαδή κοινωνικά κινήματα, μειονότητες, πρόσφυγες-μετανάστες.
Και η στρατηγική προσφορά του ελληνικού  κράτους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ήταν η οχύρωση των ευρωπαϊκών συνόρων με τον πόλεμο κατά των προσφύγων -μεταναστών!    

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές και την ελληνική βοήθεια που έχει παρασχεθεί, η Κάρεν Ντόνφριντ, είπε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και ξέρετε ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσης παρουσία στο Αιγαίο. Έτσι, μας ενδιαφέρει πάντα να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων μας είναι όσο πιο δυνατές μπορούν να είναι. Και νομίζω ότι και οι δύο χώρες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα», σημείωσε...

Σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνει μοιρασιά.
Οι αστικές τάξεις σε Ελλάδα-Τουρκία απειλούν τους λαούς με πόλεμο διεκδικώντας ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων και εναέριων διαδρομών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Στον χυδαίο και επικίνδυνο αυτό ανταγωνισμό, οι ΗΠΑ απειλούν να βάλουν φωτιά εξαιτίας των σχεδιασμών τους για έλεγχο στην περιοχή και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Νότια Κρήτη και Κύπρο, που θα αποφέρει τεράστια οικονομικά και στρατηγικά οφέλη έναντι στην Ρωσία.
Εξάλλου, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναβαθμίσει Αιγαίο-Μεσόγειο και ελληνικό-τουρκικό κράτος δείχνουν ανυποχώρητα στις διεκδικήσεις τους.
Η εκμετάλλευση από τον Μητσοτάκη-Ερντογάν των λεγόμενων εθνικών θεμάτων για λόγους ψηφοθηρίας μετά τους σεισμούς μοιάζει οριακή, και φαίνεται να γίνεται αλλαγή ατζέντας, προβάλλοντας τη Διπλωματία των Σεισμών!
Όμως τόσο οι κυβερνήσεις, όσο και η αντιπολίτευση σε Ελλάδα-Τουρκία έχουν επενδύσει στον εθνικισμό, ενώ οι αντιθέσεις των δύο αστικών κρατών έχουν στρατηγικό χαρακτήρα.
Ουσιαστικά, οι ΗΠΑ παρουσιάζονται ως Ειρηνοποιοί μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την επιθετική τους ιμπεριαλιστική πολιτική έναντι της Ρωσίας και κυρίως της Κίνας που θεωρούν στρατηγικό αντίπαλο.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε διαδήλωση την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και σε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

  • Με τον ξεσηκωμό των λαών να σταματήσουμε το σφαγείο των ιμπεριαλιστών
  • ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία.
  • Να παύσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.
  • Έξω οι βάσεις, Έξω από το ΝΑΤΟ.
  • Μπλοκάρισμα-ακύρωση των επιθετικών συμφωνιών με ΗΠΑ και Γαλλία και του πολεμικού άξονα με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο-αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα.
  • Όχι στον αντιδραστικό ανταγωνισμό κυβερνήσεων και αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Στοπ στο κυνήγι των εξοπλισμών.
  • Κάτω η πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας, να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες, κάτω η ρατσιστική πολιτική ΕΕ - Ελλάδας – Τουρκίας.
  • Κοινοί αγώνες και αλληλεγγύη εργαζομένων, νεολαίας και μεταναστών/προσφύγων σε Ελλάδα, Τουρκία και σε όλη την περιοχή για την ειρήνη και τη φιλία των λαών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου