Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Αγία Σοφία» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων

The Press Project
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Αγία Σοφία» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», οι οποίοι αντιδρούν στη μετατροπή της παιδοογκολογικής μονάδας του νοσηλευτικού ιδρύματος, σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, καταγγέλοντας ότι πρόκειται για ιδιωτικοποίηση της μονάδας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, εργαζόμενοι από τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία («Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»), εκπρόσωποι από σωματεία νοσοκομείων της Αττικής, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων. Εκτός από τους φορείς που πήραν τον λόγο, στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, τοπικές Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, η ΣΕΑΑΝ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Σημειώνεται ότι, το σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μετατρέπει το παιδοογκολογικό κέντρο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”».

Όπως είχε εξηγήσει η παιδίατρος Σοφία Ζώρη στο TPP, η κυβέρνηση, αντί να επιλέξει να στελεχώσει με μόνιμες προσλήψεις και εξοπλισμό τα δημόσια ογκολογικά τμήματα, επιλέγει να δίνει δουλειά στους ιδιώτες. «Ο ΕΟΠΠΥ θα δίνει τα χρήματα στο ιδιωτικό κέντρο. Θα κερδίζουν από νοσήλια, από επιχορηγήσεις, από έρευνες, από επενδυτές. Η εμπειρία έχει δείξει: Θα γίνει ό,τι και στο Ωνάσειο», αναφέρει ότι οι γονείς θα μπαίνουν συχνά στο δίλημμα να περιμένουν για έξτρα εξετάσεις τις λίστες αναμονής των υποστελεχωμένων δημόσιων νοσοκομείων ή να επιλέξουν τις γρήγορες αλλά ακριβές παροχές του ιδιωτικού κέντρου. Ακόμη, αλλάζουν και οι συμβάσεις των μέχρι πρότινος δημόσιων γιατρών, με ό,τι συνεπάγεται για τα δικαιώματά τους. «Είναι τεράστιο σκάνδαλο! Καλούμε γονείς, σωματεία και φορείς σε κινητοποιήσεις», με τους γονείς να είναι ήδη στο πλευρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου