Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΑΤ και χημικά στην Καρδίτσα κατά αγροτών

▸Αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν επιστρατευτεί από όλη τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη, ήρθαν αντιμέτωποι τη Δευτέρα (30/1) οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Καρδίτσα. Η αστυνομία είχε προχωρήσει… προληπτικά σε αποκλεισμό του κυκλικού κόμβου του αυτοκινητόδρομου Ε-65, ενώ έκανε χρήση χημικών και των κλομπ όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη κινητοποίηση. Από τα κλομπ της αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που βρέθηκε στο σημείο για να συμπαρασταθεί.

Πάντως, παρά την αστυνομοκρατία, οι αγροτοκτηνοτρόφοι με πορεία ανέβηκαν στο κόμβο του Ε65 και διαδήλωσαν για τα δίκαια αιτήματά τους. Η κινητοποίηση ήταν μαζική και συμμετείχαν αγρότες με τα τρακτέρ τους από τα χωριά του νομού Καρδίτσας αλλά και από Τρίκαλα, Μαγνησία, Φάρσαλα και άλλες περιοχές.
«Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των χωριών και των πόλεων να συμπαρασταθούν στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η αγροτιά και επειδή είναι δίκαιος, αλλά και γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο – την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται – κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα και κοινούς αγωνιστικούς στόχους», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική επιτροπή μπλόκου Καρδίτσας.

Και πανελλαδικά όμως, σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες με νέα μπλόκα και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις. Από την πλευρά τους, τα μέλη της αγροδιατροφικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζουν τις παρεμβάσεις καλώντας σε αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης-κεφαλαίου με βασικά αίτημα μεταξύ άλλων, φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του «Μητρώου Αγροτών» και ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της ΕΕ.
    ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου