Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Υπέγραψαν πολεμική συμφωνία Ελληνικό και Βρετανικό κράτος

Η συνάντηση των φιλοδοξιών της ελληνικής και βρετανικής αστικής τάξης, που με βάση τον πόλεμο διεκδικούν την αναβάθμιση του στρατηγικού τους ρόλου, οδήγησε στην υπογραφή πολεμικής συμφωνίας.
Πρόσφατα, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Έχουμε μια ιστορική αμυντική σχέση με την Ελλάδα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά μαζί, ως στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ». Είχε προσθέσει ότι η υπουργική συνάντηση «θα χτίσει επί της στενής μας σχέσης, θέτοντας επί τάπητος τις κοινές απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και κοιτώντας μπροστά, σε νέες ευκαιρίες συνεργασίας».
Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται να προστεθεί στους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και τις παρόμοιες συμφωνίες  με τις ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία.
Στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ στη νότια Αγγλία υπεγράφη από τους υπουργούς Άμυνας των δύο κυβερνήσεων «Διακήρυξη Κοινού Οράματος» (Joint Vision Statement), που μεταξύ άλλων προβλέπει την ενίσχυση της «αμυντικής συνεργασίας» των δύο πλευρών, με συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις, ενώ καθορίζει και πλαίσιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών, όπως είναι ο υβριδικός πόλεμος και οι κυβερνοεπιθέσεις. Κλιμάκια των δύο υπουργείων θα συναντιούνται μια φορά τον χρόνο για να επικαιροποιούν τη συμφωνία, πάνω στην εξέλιξη των αναγκών των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.
Αυτοί είναι οι εχθρού τους.
Είναι τα δόγματα των σύγχρονων κρατών Άμυνας/Ασφάλειας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ενοποιούν εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό, ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κράτη με τις λεγόμενες ασύμμετρες απειλές.
Πρέπει να Αντισταθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου