Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Καταγγελία για Τρομοκρατία και Τραμπουκισμούς-Χειροδικία ΕΠ.ΟΠ. σε στρατιώτες του ΕΦ Αγαθονησίου

ΑΝΥΕΘΑ Χαρδαλιά, να χαίρεσαι τους ΕΠ.ΟΠ. που προσλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας;
Στην τελευταία σου επίσκεψη στο Φυλάκιο Αγαθονησίου δεν είδες και δες άκουσες τίποτε;
Μόνο Φωτογραφίες και Δηλώσεις είχε το πρόγραμμα;
Τραμπούκοι ΕΠ.ΟΠ. χειροδικούν, απειλούν και τρομοκρατούν τους συνφάνταρους.
Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του Επιτελείου, την παρέμβαση του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη για την τόσο σοβαρή καταγγελία.
Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει ώστε να Τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των απαράδεκτων Αδικημάτων! 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο ΕΦ Αγαθονησίου στη Σάμο ώστε να βελτιωθεί το φυλάκιο και να προστατέψουμε επόμενους στρατιώτες του 649 ΤΕ αφού όσοι ανήκουν στο Τάγμα αυτό μεταφέρονται στο φυλάκιο..

Καταρχάς και βασικότερο πρόβλημα από όλα είναι ότι οι στρατιώτες υποχρεούνται να μένουν στο νησί μέχρι 2 εβδομάδες χωρίς να αλλάξουν.
Η κατάσταση δεν είναι έτσι αφού πολλά παιδιά στρατιώτες τα στέλνουν λέγοντας τους θα επιστρέψουν σύντομα και μένουν στο φυλάκιο για παραπάνω από 2 εβδομάδες, ακόμα και μήνες.
Συνάμα, σε επίσημες επισκέψεις υπουργών και αξιωματικών δασκαλεύουν τους στρατιώτες ώστε να απαντάνε στις ερωτήσεις των επισήμων πως δεν είναι παραπάνω από 2 εβδομάδες στο φυλάκιο αφού αυτό δεν επιτρέπεται...
Δεύτερο πρόβλημα είναι ένα συγκεκριμένο στέλεχος του ΕΦ Αγαθονησίου, ΕΠ.ΟΠ. βαθμοφόρος, ο οποίος με τη συμπεριφορά του στους μάγειρες και στους υπόλοιπους στρατιώτες δεν φέρεται με σεβασμό.
Βρίζει τους ίδιους στρατιώτες ενώ κάθε μέρα βγάζει αναφερόμενους στρατιώτες για ανύπαρκτους λόγους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι στρατιώτες να φοβούνται, να πιέζονται ψυχολογικά, να μένουν Νηστικοί.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι δεν είναι λίγοι οι στρατιώτες που βγάζουν το χαρτί άνευ Αγαθονησίου ή ακόμα και άοπλοι ώστε να αποφύγουν τέτοιες συμπεριφορές και να αποφύγουν την ψυχολογική πίεση που προκαλεί το συγκεκριμένο στέλεχος στους στρατιώτες.
Φυσικά είναι κατανοητό το φυλάκιο να μένει καθαρό και γεμάτο προμήθειες όμως η ψυχολογική πίεση του συγκεκριμένου ανθρώπου προκαλεί προβλήματα στη ψυχολογία των στρατιωτών.
Επιπλέον και εγώ σαν στρατιώτης ο οποίος είμαι μάρτυρας αυτών των καταστάσεων θέλω να αναφέρω ότι δεν μας δίνουν μπουκάλι με νερό το οποίο δικαιούμαστε την μέρα και μας δίνουν μόνο μπετόνια νερού από πηγή η οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Επιπλέον, το ψωμί μέχρι ένα διάστημα ήταν μια φέτα ψωμί στο κάθε γεύμα για κάθε άτομο.
Όπως γνωρίζετε καλά, δικαιούμαστε τουλάχιστον μία (1) φρατζόλα ψωμί ο καθένας.
Αυτό το δικαιολόγησαν ότι φταίνε τα απαγορευτικά λόγω καιρού ωστόσο όσο καιρό ήμουν εκεί έγιναν τουλάχιστον 3 κινήσεις με πλοίο για ανεφοδιασμό του νησιού και δεν στείλανε καθόλου ψωμί.
Ένα ακόμα γεγονός Τραμπουκισμού, το οποίο έχει καλυφθεί εδώ και καιρό είναι ότι ένας ακόμη ΕΠ.ΟΠ. Βαθμοφόρος Πεζικού, έχοντας όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος έχει 7 στρατοδικεία και έχει χτυπήσει στρατιώτη δίνοντας του χαστούκι στο πρόσωπο.
Ενώ είναι καθημερινή του τακτική να τρομοκρατεί και να απειλεί τους στρατιώτες όπως κάνει και ο έταιρος ΕΠ.ΟΠ. λέγοντας στους στρατιώτες που φεύγουν από το νησί ότι μόλις ξαναέρθουν θα περάσουν δύσκολα και δε ξέρουν τι τους περιμένει πάλι.
Απαγορεύεται τα sleeping bag λέγοντας μας ότι φέρνουν κοριούς ενώ την ίδια στιγμή κάθε Παρασκευή γίνεται καθαριότητα των σεντονιών και των ίδιων των κρεβατιών. 
Έτσι όλοι οι στρατιώτες κρυώνουν το βράδυ αφού και τα καλοριφέρ τα ανάβουν για συγκεκριμένο μόνο διάστημα.
Θέλω να προσθέσω ότι απαγορεύουν τα μωρομάντηλα και η υγιεινή των στρατιωτών περιορίζεται ακόμα και αν έχουν υγειονομικό πρόβλημα..
Είναι λογικό να μην μιλάνε οι στρατιώτες για το πρόβλημα αυτών των ατόμων αφού φοβούνται τις αντιδράσεις των ανώτερων.
Αναρωτιόμαστε, η Διοίκηση του 649 ΤΕ δεν γνωρίζει τις Αθλιότητες και τους Τραμπουκισμούς των στελεχών του φυλακίου;
Προς το παρόν δεν κάνει τίποτε για να αντιμετωπιστούν τα Αδικήματα και να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή...
Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα και οι αισχρές συμπεριφορές διότι η κατάσταση είναι απλά τραγική, γεμάτη ψυχολογική εκμετάλλευση. 
Είμαι στρατιώτης πεζικού στο 649 ΤΕ έχοντας κάνει πολύ περισσότερες μέρες υπηρεσία στο Αγαθονήσι από ότι προβλέπεται.
Μιλάω εκ μέρους όλων των στρατιωτών της μονάδος μου.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι θα πράξουν ο Διοικητής, ο Ταξίαρχος και ο Στρατηγός;
Αυτοί οι Τραμπούκοι ΕΠ.ΟΠ. αποκαλύπτουν τον Στρατό που συγκροτεί η κυβέρνηση της ΝΔ προσλαμβάνοντας δεκάδες χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ.
Καταπιεστές φαντάρων, διώκτες προσφύγων, Φονιάδες που εκτελούν τις διαταγές του ΝΑΤΟ, Μπράβοι των επιχειρηματιών που φέρονται Εχθρικά σε νεολαία και εργαζόμενους εντός και εκτός συνόρων.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔ και το αστικό καθεστώς εξουσίας στήνουν εμφυλίους μεταξύ της νεολαίας, στρατολογώντας Μπράβους και Πραιτοριανούς από τη φτώχεια και τα εργασιακά αδιέξοδα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΟΥΚΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΨΝ ΕΠ.ΟΠ. ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΦΑΝΤΑΡΩΝ.
Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να αγωνιστεί εναντίον του αστικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που τον θεωρεί και αντιμετωπίζει ως Ασύμμετρη Απειλή και Εσωτερικό Εχθρό.
Καλούμε τους συναδέλφους να αγωνιστούν μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να ενισχύσουμε το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλος αριθμός στελεχωνυ θα αποστρατευοτανε εάν εξεταζοντουσαν Πραγματικά από ψυχολόγους και όχι στα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή