Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΤΑΔΙΚΗ Συνταγματάρχη Διοικητή Μονάδας που παρενοχλούσε σεξουαλικά συνφάνταρους

Συνάδελφοι μην φοβάστε.
Έχετε στο πλευρό σας το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Καταγγείλετε τους Αξιωματικούς που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και προβαίνουν σε σεξουαλικές επιθέσεις. Σοβαρά περιστατικά που ολοένα αυξάνονται....
Για τρίτη φορά ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση αναψηλάφησης της δίκης έγγαμου συνταγματάρχη του Πεζικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Στρατοδικείο επειδή φέρεται να έκανε σε φαντάρους σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εμμέσως πλην σαφώς προτάσεις για σεξουαλικές περιπτύξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα ένας εκ των φαντάρων πρόλαβε και τον φωτογράφισε με το κινητό τηλέφωνό του τη στιγμή που εκείνος είχε κατεβάσει το παντελόνι της στρατιωτικής φόρμας του δείχνοντάς του τα οπίσθιά του.
Όπως προκύπτει τόσο από την απόφαση του Αρείου Πάγου όσο και από την απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών (Στρατοδικείο), ο συνταγματάρχης υπηρετούσε σε στρατόπεδο νησιού του Αιγαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Protothema.gr μια μέρα του Μαρτίου ο συνταγματάρχης πήγαινε μαζί με έναν φαντάρο στο λεβητοστάσιο της Μονάδας για να δουν μια ζημιά που είχε προκληθεί στον καυστήρα.

Τότε, ξαφνικά, ο συνταγματάρχης ρώτησε τον φαντάρο: «Έχεις πάει ποτέ με άνδρες;». Όταν, δε, αυτός αντέδρασε αρνητικά, του είπε: «Εγώ σου λέω ότι έχεις πάει και βάζουμε στοίχημα ότι πάνω από τέσσερις φορές δεν αντέχεις να…».

Η αρνητική εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον συνταγματάρχη μέσα στο στρατόπεδο δεν σταματάει εδώ. Τον ίδιο μήνα πήγαινε με έναν φαντάρο στο φυλάκιο προκειμένου να του υποδείξει κάποιες υδραυλικές εργασίες που έπρεπε να πραγματοποιήσει ο οπλίτης ως υδραυλικός της Μονάδας.

Πράγματι, μπήκαν μαζί στο εσωτερικό του φυλακίου κι ενώ ο φαντάρος έβλεπε-μελετούσε τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν, ο συνταγματάρχης μπήκε για λίγο σε παρακείμενο δωμάτιο και «αμέσως μετά εμφανίστηκε μπροστά στον οπλίτη σε απόσταση 3-4 μέτρων με κατεβασμένο το παντελόνι-φόρμα παραλλαγής που φορούσε μέχρι τα γόνατα και φορώντας πλέον μόνο το εσώρουχό του έσκυψε προς το έδαφος».

Ο στρατιώτης, όπως περιγράφεται στη δικαστική απόφαση, «αιφνιδιάστηκε και του είπε “τι κάνετε, κύριε Διοικητά, τι πράγματα είναι αυτά;”. Τότε αυτός του απάντησε: “Δεν είναι αυτό που νομίζεις, κατάλαβες λάθος, δεν συμβαίνει τίποτα”, πλην όμως ο στρατιώτης πρόλαβε να φωτογραφίσει τρεις φορές με την κάμερα του κινητού του τη σκηνή αυτή». Δηλαδή να απαθανατίσει τον συνταγματάρχη από πίσω με κατεβασμένο το παντελόνι.

Ο στρατιώτης-υδραυλικός επιστρέφοντας στο στρατόπεδο της Μονάδας ανέφερε το περιστατικό σε φίλο του οπλίτη, στον οποίο έδειξε μάλιστα και τις φωτογραφίες που είχε προλάβει να τραβήξει.

Το ίδιο βράδυ ο στρατιώτης-υδραυλικός ανέφερε το περιστατικό και στον διοικητή του Λόχου του. Οταν ο φαντάρος εξιστόρησε το περιστατικό στον υπολοχαγό, «επιχείρησε να του δείξει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντάς του ότι τον πιστεύει και του ζήτησε να χειριστεί προσεκτικά το θέμα για να μη μαθευτεί».

Ωστόσο και οι δύο φαντάροι είχαν ήδη ενημερώσει για τα περιστατικά τους πατεράδες τους, οποίοι διαμαρτυρήθηκαν τηλεφωνικά στον συνταγματάρχη. Ο τελευταίος έδωσε από 20ήμερες άδειες στους φαντάρους, με το πρόσχημα ότι θα πάνε να ψάξουν ανταλλακτικά για τον καυστήρα της Μονάδας.

Το Στρατοδικείο

Ενώπιον του Στρατοδικείου ο φαντάρος-υδραυλικός, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ότι το φυλάκιο δεν ήταν επανδρωμένο και υπήρχαν στρατιώτες σε διπλανό κτίριο. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην υπόθεση: «Για χώρο όπου θα μπορούσαν εύκολα να απομονωθούν δύο άτομα έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο στρατιώτης, αφού δεν υπήρχε οπτική επαφή με το εσωτερικό του φυλακίου από όσους βρίσκονταν έξω από αυτό […] Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι διευκόλυνε τον κατηγορούμενο να εμφανιστεί με κατεβασμένο το παντελόνι αλλά και το εσώρουχό του, προκαλώντας την αντίδρασή του, ο οποίος πήρε το κινητό του και πρόλαβε να τραβήξει τρεις φωτογραφίες την ώρα που ο κατηγορούμενος ήταν σκυφτός και προσπαθούσε να σηκώσει το παντελόνι του».

Μπαχρέιν: Στο στρατοδικείο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης

Παράλληλα, ο φαντάρος, κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, έδωσε μια άλλη εκδοχή για την απάντηση του συνταγματάρχη, όταν ο ίδιος εξεπλάγην από την εικόνα του ανωτέρου του με κατεβασμένο το παντελόνι, η οποία ήταν: «Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ηταν ένα πάθος και τελείωσε».

Την ίδια στιγμή, ο στρατιωτικός ιερέας της Μονάδας στην κατάθεσή του έκανε λόγο «για περίεργη συμπεριφορά του συνταγματάρχη» και για «μανία καταδιώξεως, ενώ εις βάρος του κυκλοφορούσαν διάφορες δυσμενείς φημολογίες».

Φυλάκιση 9 μηνών

Ωστόσο, ο συνταγματάρχης από την πλευρά του αρνήθηκε παντελώς τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι κανένα από τα καταγγελλόμενα δεν συνέβη και ότι πρόκειται για μεθοδευμένη σκευωρία σε βάρος του που αποσκοπούσε στην απομάκρυνσή του από το νησί επειδή προσπάθησε να βάλει τάξη σε μερικά πράγματα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Στρατοδικείου, η συμπεριφορά αυτή του συνταγματάρχη προσέβαλε την τιμή δύο κατωτέρων του οπλιτών και γι’ αυτό καταδικάστηκε με την ποινή της φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή για εξύβριση κατωτέρου κατά συρροή.

Αρχικά στην πρώτη και τη δεύτερη αίτηση αναψηλάφησης της δίκης προέβαλε 33 λόγους και επικαλέστηκε ότι έχει νέα στοιχεία, αλλά όλοι απερρίφθησαν από τον Αρειο Πάγο. Τώρα, στην τρίτη αίτηση προέβαλε 35 λόγους (τους 33 παλαιούς συν δύο νέους), οι οποίοι και πάλι απερρίφθησαν από το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.


1 σχόλιο:

  1. Η λεγόμενη αξιωματική περνάνε τα ψυχολογικά με υπογραφές η στέλνουν ,κάποιον άλλον για τα πάρει συνήθως.Γιατι στην τελική σίγουρα υπάρχουν αρκετή με ίδιο τρόπο σκέψεις που η μόνη κουβέντα που κάνουν είναι για Μ..μια και που..Ες δηλαδή δεν γίνεται να μπει το ψυχολογικό τμήμα και να τους κάνει εξετάσεις,για αυτά τα άτομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή