Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Μπλόκο σε εξώσεις και πλειστηριασμούς

Με τον αγώνα του λαού μπορεί να ανατραπεί η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και η πολιτική που δικαιώνει funds και τραπεζίτες. Αυτό αποδεικνύεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα παραδείγματα; Σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, δύο απόπειρες ξεσπιτώματος αποτράπηκαν από το κίνημα υπεράσπισης της κατοικίας. Και στις δύο περιπτώσεις σωματεία και αλληλέγγυοι από την περιοχή έκοψαν τη φόρα στα «κοράκια».

Στον Πειραιά απέτρεψαν πλειστηριασμό, ενώ στη Θεσσαλονίκη σταμάτησαν δικαστικό κλητήρα που μαζί με αστυνομικούς πήγαν να αλλάξουν κλειδαριά σε διαμέρισμα, που έχει πουλήσει fund. Στον δρόμο θα πέταγαν μια συνταξιούχο και έναν αυτοαπασχολούμενο, αλλά η γειτονιά είπε «όχι»

Την Παρασκευή η εγρήγορση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με παρέμβαση κατοίκων, συνδικάτων και κινήσεων απέτρεψε απόπειρα έξωσης ανάπηρης μιας φτωχής γυναίκας που βρίσκεται σε αναπηρικό μααξίδιο από το σπίτι της στον Αγ. Παντελεήμονα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η δικαστική κλητήρας έκανε το αδιανόητο όταν παραπλάνησε γείτονα, πήγε στη βεράντα του και από εκεί πήδηξε σαν κλέφτης στο διπλανό, υπό έξωση, διαμέρισμα, ενώ φέρεται να έσπασε την κλειδαριά, παραβιάζοντας ακόμη και τη νόμιμη διαδικασία έξωσης που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Ωστόσο, χάρη στην ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης η έξωση απετράπη προσωρινά και η δικαστική επιμελήτρια αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου