Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Έφεση στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος της θα ασκήσει η Λεγάκη – «Η άδικη απόφαση ανοίγει τον δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου»

The Press Project
Έφεση στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος της θα ασκήσει η Λεγάκη – «Η άδικη απόφαση ανοίγει τον δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου»
Καταδικαστική ήταν η απόφαση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ για τη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη, αναφορικά με υπόθεση που είχε αναλάβει με εντολείς που εξαναγκάζονταν να κλείσουν το συνεταιριστικό τους φροντιστήριο (ΚΟΙΝΣΕΠ) εάν δεν δέχονταν να μετατραπούν σε εμπορική εταιρία. Η Αντωνία Λεγάκη ελεγχόταν πειθαρχικά για εξώδικο που είχε αποστείλει
Έφεση θα ασκήσει η Αντωνία Λεγάκη στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος της καθώς τη θεωρεί άδικη. Για τη συγκεκριμένη απόφαση, ανέφερε συγκεκριμένα πως αυτή «δεν έχει άμεση επίπτωση στη δουλειά μου, θα ασκήσω όμως έφεση γιατί είναι Άδικη. Γιατί ανοίγει το δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου, ο οποίος θα πρέπει να σταθμίζει κάθε φορά αν θα γράψει στο δικόγραφο την καταγγελία του πολίτη ενάντια στο κράτος και τους κοινωνικοοικονομικά ισχυρούς ή θα ρισκάρει τη δουλειά του, την ίδια του την ιδιότητα. Κι έτσι είναι ο πολίτης που στερείται το τελευταίο του καταφύγιο νομιμότητας».

Ολόκληρη η δήλωσή της
Κάντε κλικ για να αποδεχτείτε cookies εμπορικής προώθησης και να ενεργοποιήσετε αυτό το περιεχόμενο

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η μαχόμενη δικηγόρος υπερασπίστηκε εντολείς της οι οποίοι εξαναγκάζονταν να κλείσουν το συνεταιριστικό τους φροντιστήριο (ΚΟΙΝΣΕΠ), εάν δεν δέχονταν να μετατραπούν σε εμπορική εταιρία.

Η Αντωνία Λεγάκη έστειλε εξώδικο εκ μέρους των εντολέων της στο οποίο οι τελευταίοι διαμαρτύρονταν προς τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) για την διετή καθυστέρηση πιστοποίησης της άδειας λειτουργίας του συνεταιριστικού φροντιστηρίου τους εισπράττοντας κάθε φορά που διαμαρτύρονταν την απάντηση ότι είναι ΚΟΙΝΣΕΠ και η λειτουργία του δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα εμπορικά φροντιστήρια. Στο εξώδικο αναφερόταν η πιθανή υπαιτιότητα της νομικής συμβούλου του Οργανισμού, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται.

«Οι εντολείς μου με ενημέρωσαν ότι επί διετία (2019-2021), ο ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) αρνείτο να ανανεώσει την άδεια του φροντιστηριου τους, διότι η νομική σύμβουλος του Οργανισμού, τους επέβαλε παράνομα να μετατρέψουν την ΚΟΙΝΣΕΠ σε εμπορική εταιρία (με πολύ περισσότερα έξοδα και άλλον προσανατολισμό). Διότι, όπως τους έλεγε, κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στα άλλα εμπορικά φροντιστήρια! Δεκαπέντε άνθρωποι θα έμεναν άνεργοι για να βοηθηθούν τα μεγάλα εμπορικά φροντιστήρια! Η ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ, του Οργανισμού που εκδίδει και ανανεώνει τις άδειες, έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν δημόσια, για σχέσεις με συμφέροντα μεγάλων ιδιωτικών φροντιστηρίων! Λίγο αργότερα μάθαμε ότι στην θέση της διοίκησης του Οργανισμού βρισκόταν συχνά μεγαλοφροντιστηριάρχης της περιοχής, σύζυγος της διοικήτριας και προϊσταμένης της νομικής συμβούλου. Το γεγονός αυτό κατήγγειλα, όπως όφειλα, με εξώδικό μου στον ΕΟΠΠΕΠ και τότε αφ’ ενός εκδόθηκε ταχύτατα η χρονίζουσα ανανέωση αδείας των εντολέων μου (χωρις να ενημερωθούν), αφ’ ετέρου η συνάδελφός μου άσκησε πειθαρχική αναφορά στο Δ.Σ.Α. εναντίον μου για «απρεπεια»… », είχε σημειώσει η ίδια τη Αντ. Λεγάκη σε δελτίο τύπου.

Παρά το γεγονός ότι οι εντολείς της Αντωνίας Λεγάκη είχαν αναλάβει δημόσια την ευθύνη του περιεχομένου του εξωδίκου η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί, αφού και η νομική σύμβουλος του Οργανισμού επέμεινε στην αναφορά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου