Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Με αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις απάντησαν στην επίσκεψη Μπλίνκεν και στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Με αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις απάντησαν στην επίσκεψη Μπλίνκεν και στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια
▸Δεν έμεινε αναπάντητη η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα από το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Με μια μαχητική διαδήλωση από τα Προπύλαια στην αμερικανική πρεσβεία χιλιάδες αγωνιστές/αγωνίστριες, την Τρίτη το απόγευμα, διατράνωσαν την απαίτησή τους να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ και στον πόλεμο της Ουκρανίας, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, φωνάζοντας ταυτόχρονα για την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενάντια στα μπλοκ ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/ΕΕ και κυβέρνησης Ζελένσκι από την μια και Ρωσίας από την άλλη.


Στη διαδήλωση προπορευόταν μαζικό και μαχητικό μπλοκ φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, ακολουθούσαν η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων και ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός, ενώ παρουσία είχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ, η ΔΕΑ, η Αναμέτρηση, το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΕΚ, η Λαϊκή Ενότητα και άλλες οργανώσεις. Τη διαδήλωση έκλεινε η Πρωτοβουλία κατά της επίσκεψης Μπλίνκεν και άλλες συλλογικότητες και κινήσεις.

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ στα Γιάννενα πραγματοποιείται την Πέμπτη.

Από την πλευρά του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση της ΚΝΕ στην αμερικανική πρεσβεία, σε μια κίνηση αναντίστοιχη τουλάχιστον των απαιτήσεων της αντιπολεμικής πάλης σήμερα.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου