Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Νιγηρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της Shell

Νιγηρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της Shell
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου της Shell στη Νιγηρία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, ενώ μέλη της πληγείσας κοινότητας στην Ιμόχουα είπαν ότι φοβούνται ότι πολλοί άλλοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Shell Petroleum Development (SPD) της Nigeria Limited δήλωσε ότι σημειώθηκε πυρκαγιά στη γραμμή Ρουμουέκπε – Νκπόκου στην Πολιτεία Ρίβερς και ότι υπάρχει συνεργασία με τις αρχές για την κατάσβεσή της.

Ο Γκαρούμπα Γιαμπούκου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ιμόχουα, στην Πολιτεία Ρίβερς, την καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανίας πετρελαίου της Αφρικής, τόνισε ότι το περιστατικό αναφέρθηκε γύρω στις 16:30 (05:30 ώρα Ελλάδας).

«Ο αγωγός καταστράφηκε από φωτιά», είπε από το σημείο του συμβάντος, όπου η φωτιά εξακολουθούσε να φλέγεται από τον αγωγό δίπλα σε πέντε καμένα οχήματα δίπλα σε ένα φοινικόδασος.

«Πολλοί άνθρωποι κάηκαν μέσα στη φωτιά, άντρες και γυναίκες», είπε στο Reuters ο αρχηγός της κοινότητας Ογκμπόνα Φράνσις, αγρότης, από το σημείο του συμβάντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου