Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

18 Μάρτη: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή

18 Μάρτη: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή
▸Καθώς η παγκόσμια κατάσταση χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από την όξυνση των ανταγωνισμών, των πολέμων και της εξαθλίωσης των λαών, η κινητικότητα και ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή, μέσω της μετανάστευσης, αυξάνεται διαρκώς.

Παράλληλα αυξάνεται και η αντίδραση των κυβερνήσεων των δυτικών χωρών απέναντί τους, εντείνονται τα μέτρα «αποτροπής» στα σύνορα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, αυξάνονται οι επαναπροωθήσεις, τα υπάρχοντα στρατόπεδα «υποδοχής» προσφύγων μετατρέπονται σε φυλακές, οι ίδιοι αντιμετωπίζονται ως εισβολείς, και ο ρατσισμός γίνεται επίσημη πολιτική των κυβερνήσεων. Αυτό οδηγεί στην ενίσχυση του φασισμού σε όλες τις χώρες.

Το Σάββατο 18 Μάρτη, λίγες μέρες πριν τη διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού (21 Μάρτη) και εφτά χρόνια από τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις και συντονισμοί, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Το αγωνιστικό ραντεβού (προσυγκέντρωση) έχει δοθεί στις 2 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στις 3 μ.μ. προς τη Βουλή.

Διαδηλώνουμε όπως κάθε χρόνο μαζικά και μαχητικά ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν ως αποτέλεσμα να διαπράττονται κρατικά εγκλήματα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στον Έβρο, με χιλιάδες καταγεγραμμένα και μη θύματα. Με όπλο την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ενότητα, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και υπόσταση.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (4.3.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου