Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΕΣΣΟ Μαρτίου 2023: Δωρεάν κατάταξη για όλους τους Νεοσύλλεκτους συνφάνταρους!

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος: Τα δικαιώματα του νεοσύλλεκτου φαντάρου
Πώς να μετακινηθείτε δωρεάν στο Κέντρο Κατάταξης

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ-ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Από τη Δευτέρα 13/03/2023, οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι της Σειράς Ιουλίου θα αρχίσουν να περνούν τις πύλες των Κέντρων Κατάταξης...

Κρίνουμε ότι πρέπει να συμβάλουμε ώστε οι συνάδελφοι να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα τους και πως μπορούν να τα διεκδικήσουν.

Καταρχήν συνάδελφοι μην πληρώσετε ούτε ένα ευρώ για να πάτε στα ΚΕΝ –και φυσικά ούτε λόγος να μετακινηθεί ολόκληρη η οικογένεια για να πάει το φαντάρο στον Στρατό.

Ο στρατός είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος μετακίνησης στα ΚΕΝ-δείτε τη γράφει το έντυπο κατάταξης.

Πηγαίνετε λοιπόν στο Φρουραρχείο της πόλης σας ώστε να σας καλύψουν τα έξοδα είτε μετακινηθείτε με ΚΤΕΛ είτε με τρένο του ΟΣΕ.

Πάρετε μαζί σας όλα τα δικαιολογητικά –ιατρικές γνωματεύσεις, οικονομική κατάσταση κλπ. που χρειάζονται για να διεκδικήσετε κατ΄ εξαίρεση μετάθεση. Να τα δώσετε στο ΚΕΝ μόλις μπείτε –μην κάνετε το ΛΑΘΟΣ να περιμένετε να βγει η μετάθεση.

Μέσα στα στρατόπεδα:

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: ατομικά ή ομαδικά καψόνια, να καθαρίσουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας!

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝ

Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ -6932955437- ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση και απαίτηση παρέμβασης του ΓΕΣ.

Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τίποτε: π.χ. φωτογραφίες ταυτότητας.

Δεν γινόμαστε θύματα του κάθε εκμεταλλευτή: μην την πατήσετε με το φωτογράφο – οι φωτογραφίες είναι μόνο για προσωπική ενθύμιο και δεν είναι υποχρεωτικές

Μην την πατήσετε με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που λένε ψέματα ότι μόνο το δικό τους σήμα φτάνει στη μονάδα.

Μην τρώτε ληγμένα τρόφιμα π.χ. κρουασάν.

Μην αγοράζετε τα άθλια μιλιταριστικά έντυπα του γραφικού εκδότη που επισκέπτεται τα ΚΕΝ. Μην χάνετε το χρόνο στις παρουσιάσεις αφού η συμμετοχή είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική.

1] υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές και δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό.

2] όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα.

Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν.

3] δε δεχόμαστε καψόνια είτε ομαδικά είτε ατομικά. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις)-ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα.

Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και “αν πέσει” μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή-είναι παράνομο μαζικό καψόνι/παράνομη διαταγή που δεν την εκτελούμε και βγαίνουμε αμέσως Παραπονούμενοι στην Αναφορά.

4] υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία.

5] απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον.

6] επικαλούμαστε τον όρκο και το σύνταγμα για να αρνηθούμε την παράνομη μετάθεση στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο στη φάση της προεπιλογής να δηλώσουμε εγγράφως την Άρνηση μας. Δεν υπάρχει Διαταγή και Νόμος που μας στέλνει Υποχρεωτικά στην Κύπρο.

7] υπερασπιζόμαστε συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεις χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κ.λπ.

8] απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία.

9] προειδοποιούμε τον αξιωματικό που μας δίνει αυθαίρετες διαταγές ότι θα βγούμε παραπονούμενοι. Σε περίπτωση που επιμένει τον εκθέτουμε στον ανώτερό του στην αναφορά. Μπορούμε να εκφράσουμε τα προσωπικά μας παράπονα διαδοχικά σε όλη την ιεραρχία φτάνοντας μέχρι και στον υπουργό άμυνας.

10] δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.

11] ζητούμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Δεν παίρνουμε μεταχειρισμένα είδη (φαινόμενο που συναντάτε κυρίως στο ΚΕΝ Αυλώνα). Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν καινούργια.

12] δε δεχόμαστε κανένα χαρακτηρισμό, καμιά προσβολή και μείωση της προσωπικότητας μας.

Ζητούμε να βγούμε Παραπονούμενοι από τον άμεσα προιστάμενο μας (υπαξιωματικό-αξιωματικό) και σκοπός μας είναι η ταγματική αναφορά και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα.

Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας.

Συνάδελφοι, κανένα βύσμα δε βελτίωσε την κατάσταση για όλους. Κάποιος κάτι γλυτώνει και το φορτώνει στους υπόλοιπους.

Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογική-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών.

Μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου