Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

95 ΤΥΠΕΘ Αρχίπολης Ρόδου: Σοβαρός τραυματισμός συνφάνταρου

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ συναδέλφων που υπηρετούν στο 95 ΤΥΠΕΘ Αρχίπολης Ρόδου αποκαλύπτει τον σοβαρό τραυματισμό συνφάνταρου, κάνει λόγω για ανευθυνότητα και αφέλεια του οδηγού επιφυλακής και του συνοδηγού, στελεχών της μονάδας.

Πολλά έχουν υπομείνει οι στρατιώτες του 95 ΤΥΠΕΘ που μετακινούνται στο συγκεκριμένο στρατόπεδο από πολλά μέρη της Ελλάδας για να περάσουν τη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία τους.
Αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Προσβλητικές και αυταρχικές συμπεριφορές από μερίδα στελεχών. Συνεχόμενες υπηρεσίες χωρίς εξόδους που συνδυάζονται με ατελείωτες αγγαρείες, οι οποίες σπάνια έως ποτέ ανταμείβονται.
Τέλος συνθήκες αφαγίας με χθεσινό φαγητό και χθεσινό ψωμί στα φυλάκια μετά από διαταγή της μεραρχίας για μείωση των κινήσεων με σκοπό την μείωση κατανάλωσης καυσίμων.

Ωστόσο, όλα αυτά φαίνονται αδιάφορα αν αναλογιστεί κανείς το περιστατικό που έλαβε χώρα στο 95 ΤΥΠΕΘ και θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια συνφάνταρου. 
Συγκεκριμένα, η ανευθυνότητα του οδηγού και του συνοδηγού (χαμηλόβαθμα στελέχη), οι οποίοι χωρίς να επιβεβαιωθούν για το αν ο στρατιώτης έχει επιβιβαστεί με ασφάλεια σε Καναδέζα οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό στρατιώτη. 
Ο οδηγός αποφάσισε να ξεκινήσει την πορεία του με απότομο τρόπο ενώ ο στρατιώτης δεν είχε προλάβει να ανέβει επάνω, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να βρεθεί με σφοδρότητα στην άσφαλτο και να τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώμα. 
Ευτυχώς, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο 95 ΤΥΕΘ όπου του παρασχέθηκε η απαραίτητη νοσηλεία και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει κλίμα ανασφάλειας και αγανάκτησης στους στρατιώτες του 95 ΤΥΠΕΘ, οι οποίοι καλούν την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας τους. 
Η ανυπαρξία ιατρού σε ένα στρατόπεδο που απέχει 40 λεπτά από το κεντρικό στρατιωτικό ιατρείο της Ρόδου συνιστά αναμφίβολα ένδειξη αδιαφορίας για την ασφάλεια και την υγεία των στρατιωτών.

Η υπομονή εξαντλήθηκε. 
Η καταπίεση δεν γίνεται πια ανεκτή σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσής μας κατά την διάρκεια της θητείας μας. 
Η στρατιωτική θητεία αποτελεί μία υποχρέωση, κατά την οποία προσφέρουμε στον ΕΣ τον χρόνο μας χωρίς να το έχουμε επιλέξει. Λαμβάνουμε κάθε μήνα το γελοίο ποσό των 8,7€, με αποτέλεσμα η οικονομική επιβάρυνση να είναι μεγάλη για τον καθένα ξεχωριστά.
Η ψυχολογική πίεση συχνά είναι ανυπόφορη. 
Τώρα όμως γινόμαστε μάρτυρες περιστατικού που τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα στρατιώτη λόγω της ανευθυνότητας της διοίκησης του στρατοπέδου και του συγκεκριμένου οδηγού που βρισκόταν σε υπηρεσία. 
Ζητάμε ανάληψη της ευθύνης του περιστατικού και λήψη μέτρων για να μην επαναληφθεί ποτέ και πουθενά αλλού κάτι τέτοιο. 
Το επίκαιρο σύνθημα " πάμε κι όπου βγει" φαίνεται να χαρακτηρίζει και τη νοοτροπία που έχει εδραιωθεί στον ελληνικό στρατό, όπου προβλήματα της καθημερινής ζωής των φαντάρων είναι αφημένα στο έλεος του Θεού ως αποτέλεσμα της αδιάλειπτης αποποίησης ευθυνών και της αδιαφορίας για την επίλυσή τους.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;

Μα τι περιφρόνηση της Υγείας και της Ζωής μας είναι αυτή στο Στρατό;
Τόσο Αναλώσιμους μας θεωρεί το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας;
Απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Το Υπουργείο Άμυνας είναι Υποχρεωμένο να μας παραδώσει υγιείς στην πολιτική ζωή μας όπως ακριβώς μας βρήκε υποχρεώνοντας μας σε στρατιωτική θητεία.
Συνφάνταροι Αντισταθείτε με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου