Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

«Air Assault School» – Στεφανοβίκειο: Αμερικανικό σχολείο για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ

«Air Assault School» – Στεφανοβίκειο: Αμερικανικό σχολείο για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ
Μια ακόμη στρατιωτική εκπαιδευτική διαδικασία έρχεται να αποκαλύψει ότι αφενός το ελληνικό κράτος έχει μετατραπεί σε απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ, αφετέρου τη σημασία που παίζει στους αμερικανικούς επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.  
Στο διάστημα 6 – 28/2, σε δύο εκπαιδευτικές σειρές (6 – 16/2 και 18 – 28/2) οι Αμερικανοί υλοποίησαν, σε Βόλο και Στεφανοβίκειο, το σχολείο «Air Assault School», στον τομέα του Ειδικού Πολέμου, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.

Γι’ αυτόν τον λόγο στην εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα UH-60 Black Hawk της 1st Combat Aviation Brigade (CAB), τμήμα της οποίας έχει μετασταθμεύσει στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο, ενώ συμμετείχε προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και Αερομεταφερόμενων Σχηματισμών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Επίσης, «κατόπιν πρόσκλησης της αμερικανικής πλευράς» συμμετείχαν με αντίστοιχο προσωπικό η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ουγγαρία.

Από το ΓΕΕΘΑ τονίζουν ότι στη διάρκεια του σχολείου, «οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχει το Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου και τα παρακείμενα Πεδία Βολής (σ.σ. στα Γλαφυρά και στο Λιτόχωρο), και να εκμεταλλευτούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του Βόλου», ενώ κομπάζουν για τη νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου και τις υποδομές της που αποτελούν «πόλο έλξης» για τις δυνάμεις των ΝΑΤΟικών συμμάχων τους, όπως και για την «πραγματοποίηση του εν λόγω σχολείου αποκλειστικά με Αμερικανούς εκπαιδευτές, που αποτελεί ένα ακόμα βήμα της διαρκούς εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων», επιβεβαιώνοντας βασικά ότι όλες οι αναπροσαρμογές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και οι χρυσοπληρωμένες από τον λαό νέες υποδομές κουμπώνουν πάνω σε αμερικανοΝΑΤΟικές στοχεύσεις και ανάγκες.


Πρέπει να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και την εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας σε όλους αυτούς τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου