Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ρωσικό τάγμα εθελοντών από πρώην Ουκρανούς στρατιωτικούς

Ρωσικό τάγμα εθελοντών από πρώην Ουκρανούς στρατιωτικούς

Ρωσικό τάγμα εθελοντών από πρώην Ουκρανούς στρατιωτικούς που αυτομόλησαν, εμφανίστηκε στο έδαφος του Ντονιέτσκ.

Μια μονάδα, αποτελούμενη από πρώην Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που αυτομόλησαν στη Ρωσία, εμφανίστηκε στο έδαφος του Ντονιέτσκ.

Ο Andrey Tishchenko, ένας από τους διοικητές της μονάδας, ανακοίνωσε την εμφάνιση του τάγματος εθελοντών που πήρε το όνομά του από τον Bohdan Khmelnitsky.

Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην αξιωματικός πληροφοριών με εμπειρία μάχης, ο Anatoly Matviychuk, μίλησε για τις προοπτικές της μονάδας, καθώς και για σοβαρές απαιτήσεις διάκρισης για τους στρατιώτες που αποστάτησαν στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Andrei Tishchenko, υπάρχουν περίπου 70 άτομα στη μονάδα του. Το 95% από αυτούς είναι πρώην Ουκρανοί στρατιωτικοί με εμπειρία μάχης.

Τώρα το τάγμα αναμένεται να αναπληρωθεί με πρώην μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που βρίσκονταν σε διάφορες περιοχές.

Ο Tishchenko διευκρίνισε ότι οι συμβάσεις με στρατιώτες που εντάχθηκαν στις τάξεις του τάγματος θα υπογραφούν με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας με γενικούς όρους.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Anatoly Matviychuk, πριν ενταχθεί στο ρωσικό τάγμα, κάθε πρώην Ουκρανός στρατιωτικός πρέπει να εκπληρώσει μια σειρά από προϋποθέσεις.

«Πράγματι, ένα τάγμα με το όνομα του Μπογκντάν Χμελνίτσκι σχηματίζεται τώρα», είπε. «Αλλά είναι αδύνατο να μπεις εκεί ακριβώς έτσι, κατά βούληση.

Όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου υποβάλλονται σε ενδελεχή έλεγχο. Δεν πρέπει να αναφέρονται σε περιπτώσεις που αφορούν εγκλήματα πολέμου ή ως μέλη σε εθνικιστικές οργανώσεις που απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αν δεν υπάρχει σκοτεινό παρελθόν πίσω τους, τότε γίνονται αποδεκτοί. Ταυτόχρονα, μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη στο τάγμα είναι η οικειοθελής παραίτηση εκ της ουκρανικής υπηκοότητας.

Μετά από αυτό, ως πολίτες της Ρωσίας, υπογράφουν σύμβαση και ξεκινούν μαχητική εκπαίδευση».

Σύμφωνα με τον Anatoly Matviychuk, είναι πιθανό το νέο τάγμα να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες.

«Μέχρι στιγμής δεν συμμετέχουν σε μάχες», σημείωσε. «Τώρα ετοιμάζουν, όπως καταλαβαίνω, το κατώτερο διοικητικό επιτελείο. Και οι λοχίες, πιθανότατα, θα είναι από την Ουκρανία και ο πυρήνας των αξιωματικών θα είναι Ρώσικος.

Είναι πιθανό αυτό το τάγμα να λάβει μέρος σε εχθροπραξίες. Γιατί όχι; Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις στρατιωτικές συγκρούσεις».

«Η ανησυχία ότι μπορεί να αλλάξουν ξανά πλευρά παραμένει», λέει ο Matviychuk. Όμως, θα έχουν μεγάλο αριθμό περιορισμών και ποινικές ευθύνες για λιποταξία και προδοσία.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον ειδικό, η εμπειρία της θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να είναι χρήσιμη και στους μαχητές του τάγματος που φέρει το όνομα του Bohdan Khmelnitsky. Γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του εχθρού, την τακτική, τα όπλα, τον χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου