Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Βρετανικό ΥΠΑΜ: Οι ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις

Βρετανικό ΥΠΑΜ: Οι ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις
Σε στενό κλοιό βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ, πόλη στο Ντονμπάς που οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν εδώ και τουλάχιστον μισό χρόνο, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο REUTERS, απεσταλμένοι του οποίου βρίσκονται στο πολεμικό μέτωπο.

Τις αναφορές αυτές φαίνεται πως συμμερίζονται και οι υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από τις ρωσικές, ανέφερε συγκεκριμένα σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, με σφοδρές μάχες να διεξάγονται μέσα και γύρω από την πόλη στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Η Ουκρανία αποστέλλει επίλεκτες δυνάμεις για να ενισχύσει τα στρατεύματα στην περιοχή, ενώ ο τακτικός ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner έχουν προχωρήσει περαιτέρω στα βόρεια προάστια του Μπαχμούτ, όπως ανέφερε στη σημερινή του ενημέρωση το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο βασικές γέφυρες στο Μπαχμούτ καταστράφηκαν εντός των τελευταίων 36 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο που πρόσθεσε ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού των Ουκρανών μειώνονται.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου