Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Πολύνεκρες πλημμύρες σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας


Hakan Akgun/DIA via AP
Πολύνεκρες πλημμύρες σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας
efsyn.grΝέα τραγωδία στη γειτονική χώρα με τουλάχιστον δέκα νεκρούς μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν πλημμύρες στις σεισμόπληκτες επαρχίες Σανλιούρφα και Αντίγιαμαν.

Κοντέινερ που φιλοξενούσε τετραμελή οικογένεια σεισμοπλήκτων στην Αντίγιαμαν παρασύρθηκε από χείμαρρο. «Δυστυχώς, εντοπίσαμε νεκρό έναν εκ των τεσσάρων αγνοουμένων. Η έρευνα για τους άλλους τρεις συνεχίζεται», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Στη Σανλιούρφα τα ορμητικα νεαρά παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους, πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια, μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, δείχνουν βίντεο που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Διασώστες με τη βοήθεια δυτών αναπτύχθηκαν για τον απεγκλωβισμό παγιδευμένων κατοίκων και για τον εντοπισμό αγνοουμένων, σύμφωνα με την Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) που υποστηρίζει πως πάνω από 100 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε σεισμόπληκτες επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε διάστημα 24 ωρών.

Ο πληθυσμός των δύο επαρχιών ανέρχεται σε περίπου 2,7 εκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι προσπαθούν ακόμη να ορθοποδήσουν μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 48.000 ανθρώπους στην Τουρκία και άφησαν εκατομμύρια άλλους άστεγους.

Δεκάδες χιλιάδες σεισμόπληκτοι παραμένουν σε σκηνές, κοντέινερ ή και αυτοσχέδια καταλύματα πολλά από τα οποία πλημμύρισαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου