Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Τα παλλαϊκά απεργιακά συλλαλητήρια μας καλούν στον δρόμο της ανατροπής

▸Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων – Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων
Σε νέα παλλαϊκά συλλαλητήρια αυτή την Κυριακή 12/3, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην Αθήνα το κάλεσμα είναι στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι Αριστοτέλους με Εγνατία στις 11.30 π.μ.. Όπως τονίζει το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς: «Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής κλιμάκωσης για την Ανατροπή. Δεν περιμένουμε τις κάλπες».

Παλλαϊκό μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας που έγιναν στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας της 8ης Μάρτη. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί εργάτες, φοιτητές, μαθητές, λαός και νεολαία διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις σε όλη την χώρα. Τα πιο απομακρυσμένα μέρη, από άκρη σε άκρη οι δρόμοι πλημμύρισαν από την οργή, την καταγγελία, την διεκδίκηση, τον αγώνα για την ανατροπή.

Ούτε το όργιο αστυνομικής βίας, ούτε το προπαγανδιστικό “αφήγημα”, που αλλάζει κάθε μέρα, μπορούν να διασώσουν την δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της “ανταποδοτικότητας”, του “πάνω από όλα το κέρδος” που υπηρέτησε με μίσος απέναντι στον λαό για 4 χρόνια αυτή η κυβέρνηση, η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρέτησε και η προηγούμενη κυβέρνηση που πούλησε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κι όλα αυτά στις 8 του Μάρτη, στη Παγκόσµια Μέρα των γυναικών όπου ο ξεσηκωµός για τους νεκρούς των Τεµπών ενώθηκε µε την οργή ενάντια στην κυβέρνηση των σεξιστικών νόμων και της συγκάλυψης σεξιστικών εγκλημάτων.

Οι πιο συγκλονιστικές, κυριολεκτικά παλλαϊκές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας, με την συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων εργατών, μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών που έγιναν χωρίς την ΓΣΣΕ και ενάντια στην ΓΣΕΕ που για μια ακόμα φορά στήριξε την κυβέρνηση και το σύστημα δεν έπεσαν απ τον ουρανό. Ήταν αποτέλεσμα των μικρών και των μεγάλων αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος. Τα ρυάκια που άνοιγαν μέσα στον ζόφο της πανδημίας, οι αντιστάσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αγώνες της e-food και της COSCO , η πανεργατική στις 9 Νοέµβρη, ο πολύµηνος αγώνας των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, οι απεργίες στα Νοσοκοµεία και στην Εκπαίδευση ενώθηκαν σε ένα μεγάλο ποτάμι που μπορεί και πρέπει να πνίξει την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθεί, να σαρώσει την συναίνεση του πολιτικού συστήματος που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Δεν είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής κλιμάκωσης για την Ανατροπή. Δεν περιμένουμε τις κάλπες. Παλεύουμε για να πέσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της, για να μπει φραγμός σε κάθε επίδοξο διαχειριστή. Με πολιτικό πρόγραμμα πάλης που έχει στόχο να κατεδαφίσει το οικοδόμημα της κυβέρνησης αυτής, της προηγούμενης, το σιδερένιο μνημονιακό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ. Με απεργιακή κλιμάκωση, με νέα πανεργατική απεργία, με καταλήψεις, με διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε γωνιά της χώρας. Με γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε οργάνωση και φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, για δημοκρατική συζήτηση, ενημέρωση, ανάδειξη αιτημάτων και οργάνωση του αγώνα, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, ενεργοποίηση κάθε αγωνιστικής δύναμης, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Αυτό θα είναι δικαίωση για τα αθώα θύματα.


ΟΧΙ στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που την στηρίζουν

Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί-ο καπιταλισμός να ανατραπεί

Να πληρώσουν οι ένοχοι. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή.
Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό-λαϊκό έλεγχο των σιδηροδρομικών εταιρειών εδώ και τώρα. Έξω η Hellenic Railway
Αποκλειστικά δημόσιος, ασφαλής, φτηνός σιδηρόδρομος για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ΑΤΥΧΗΜΑ! Είναι ένα ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε. ξεπούλησαν, απέλυσαν, διέλυσαν τον ΟΣΕ και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η ιδιωτικοποίησή του. Να τον μετατρέψουν από την «πιο ζημιογόνα σιδηροδρομική εταιρεία της Ευρώπης» (Κ. Χατζηδάκης) σε «κερδοφόρα» προτάσσοντας τους ισολογισμούς απέναντι στις ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια και τις υπηρεσίες στον λαό.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε το 2017 έναντι πινακίου φακής -45 εκατ. €- στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group. Την απόφαση έλαβε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση». Τη στήριξαν και οι άλλες «υπεύθυνες δυνάμεις», η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολιτικής της «απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησε στην διάσπαση της πάλαι ποτέ μεγάλης κρατικής εταιρείας του ΟΣΕ σε μικρότερες (ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ κ.ο.κ.), προκειμένου να μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν και να ξεπουληθούν ευκολότερα.

Η ΝΔ αφότου έγινε κυβέρνηση, συνέχισε να επιδοτεί τους νέους ιδιοκτήτες με δεκάδες εκατ. € ετησίως, προκειμένου να παραμείνουν κερδοφόροι, αδιαφορώντας για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους σχετικά με την δραματική έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφαλείας. Αντ’ αυτών, οι αρμόδιοι συνέχιζαν τις απολύσεις και τις περικοπές προσωπικού, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση, την ουσιαστική κατάργηση κάθε μέτρου ασφάλειας, με στόχο την «μείωση του κόστους» (που την βάφτισαν «εξυγίανση») και την ιδιωτικοποίηση.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δυο ολόκληρα χρόνια πανδημίας την λαϊκή υγεία την υπεράσπισε το ΕΣΥ, που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να απαξιώσει και να συντρίψει σε όφελος των κλινικαρχών. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κυριαρχία των ιδιωτικών εταιρειών και το χρηματιστήριο της ενέργειας οδήγησαν στο πανάκριβο ρεύμα για τον λαό και την εκτίναξη των κερδών για τις εταιρείες!! Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό, τα βουνά, τις θάλασσες, τα πάντα!!

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Σε μια χώρα όπου παντού υπάρχουν κάμερες και όλα παρακολουθούνται, οι μηχανοδηγοί των τρένων οδηγούν στα «τυφλά». Σε μια χώρα που δίνονται δις. € για Ραφάλ και φρεγάτες και προσλαμβάνονται χιλιάδες αστυνομικοί, λείπουν γιατροί, μηχανοδηγοί, δάσκαλοι!

Η οδύνη για τις χαμένες ζωές να γίνει συνείδηση και αγώνας.

Απαιτούμε:

Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου