Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Εμείς μετράμε τους νεκρούς των Ιδιωτικοποιήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ο Κ.Μητσοτάκης Ιδιωτικοποιεί το Νερό!

Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε πως τα περί "εθνικού πένθους" δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει ένα πέπλο σιωπής γύρω από τις ευθύνες της.

Ξέρουμε πως καμία τραγωδία και καμία κοινωνική καταστροφή δεν είναι ικανή να σταματήσει το θεάρεστο έργο του ξεπουλήματος καθετί δημόσιου ώσπου να περάσουν τα πάντα σε ιδιωτικά χέρια ή να ιδιωτικοποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας τους.
Έτσι, εν μέσω "εθνικού πένθους" το Υπουργείο Ενέργειας κατέβασε άρον-άρον νομοσχέδιο 357 σελίδων που ρυθμίζει το καθεστώς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και αναδιατάσσει την διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας. Συγκεκριμένα περνούν αρμοδιότητες από Δήμους και την Εθνική Επιτροπή Υδάτων σε μια ανεξάρτητη αρχή και το Υπουργείο.
Όπως καταγγέλλεται, αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση και του νερού κάτι που είχε καταστροφικές επιπτώσεις όπου εφαρμόστηκε ανά την υφήλιο!
Ακούραστοι, απτόητοι και ασταμάτητοι. Δεν βλέπουν τις απανωτές τραγωδίες ως αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες αλλά ως "ανθρώπινα λάθη" και "τραγωδίες". Έτσι, συνεχίζουν να διαλύουν και να ξεπουλούν, να εκθέτουν τις ζωές μας σε κινδύνους, να φθηναίνουν την αξία των ζωών μας.
Λίγα δάκρυα μπροστά στις κάμερες, προσποίηση λυγμών και η επίθεση συνεχίζεται.
Να τους σταματήσουμε!
Κάτω τα χέρια από το νερό! Είναι αποκλειστικά δημόσιο αγαθό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου