Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Πλακώνονται Πολεμικό Ναυτικό και Ειδικές Δυνάμεις για τα επιδόματα συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Οι εξελίξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον λαό μας και αποδεικνύουν σοβαρές πτυχές του ρόλου των στρατιωτικών στο πλαίσιο του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.
Οι αμοιβές των Στρατιωτικών και τα διάφορα επιδόματα αυξάνονται καθώς εντείνεται η εμπλοκή-συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις αποστολές του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης.
Ο Ελληνικός αστικός κόσμος επέλεξε να αναβαθμίσει την στρατηγική του θέση διαμέσου του πολέμου που μεταφράζεται εκτός των άλλων σε αναβάθμιση της συμμετοχής του στις επεμβάσεις με πιο πολεμικό ρόλο.
Τις αποστολές αυτές αναλαμβάνουν αφενός το Πολεμικό Ναυτικό -τα πλοία του οποίου περιπολούν από την Λιβύη μέχρι τον Λίβανο και τον Περσικό Κόλπο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.
Αλλά και τις Ειδικές Δυνάμεις με ειδικό ρόλο στην Ουκρανία, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τις χώρες του Σαχέλ στην Αφρική.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τους Μισθοφόρους της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν σταλεί στην Σαουδική Αραβία και εισπράττουν 6000 ευρώ το μήνα.
Ας δούμε λοιπόν:
Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η από 7ης Μαρτίου κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που αφορά στον «Καθορισμό ύψους, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της προσαύξησης στο επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας (επίδομα Στόλου) για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εντός και εκτός περιοχής ευθύνης (ΠΕ) Α/ΓΕΕΘΑ (αρχηγού ΓΕΕΘΑ)».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας («Επίδομα Στόλου») προσαυξάνεται για το κάτωθι προσωπικό:

1α. Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που ευρίσκονται σε αποστολή καθώς και το προσωπικό που αποσπάται σε αυτά, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους,
1β. Των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή.
Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της υποπαρ. 1α λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της αποστολής, όπως παρακάτω:
α. Είκοσι ευρώ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εντός Περιοχής Ευθύνης (ΠΕ) Α/ΓΕΕΘΑ,
β. Εξήντα ευρώ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ.
Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό της υποπαρ. 1β λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της ειδικής αποστολής, όπως παρακάτω:
α. Εξήντα ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εντός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ,
β. Εκατό ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ, ανεξάρτητα εάν παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μετά από εισήγηση των Ανώτατων Συμβουλίων των οικείων Κλάδων, καθορίζει τις αποστολές – ειδικές αποστολές της παρ. 1 για τη εφαρμογή της παρούσης, καθώς και το ετήσιο όριο ημερών αποζημίωσης ανά κατηγορία δικαιούχων, ώστε η ετήσια δαπάνη να μην υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ ετησίως.
Η ανωτέρω προσαύξηση δεν καταβάλλεται στο προσωπικό που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1 Ιανουαρίου 2023.

Ας δούμε τι σημαίνουν όλα αυτά στην πραγματικότητα.
•Κόβουν από τα πληρώματα τα 16 ευρώ που έπαιρναν ως τώρα και τους δίνει 20 ευρώ στο μισθό, τα οποία υπόκεινται σε κρατήσεις γύρω στο 40% περίπου!
Από την απόφαση κερδισμένα τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.
Σε αυτό συνέβαλε η απαίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου να «ανοίξει» η δεξαμενή των δικαιούχων και στις Ειδικές Δυνάμεις!

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά;
Ουσιαστικά περιγράφεται ο τρόπος συγκρότησης του σύγχρονου Ελληνικού Στρατού που υλοποιεί το Δόγμα Εθνικής Ασφάλειας και Εθνικής Στρατηγικής που συνδέει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τις ασύμμετρες απειλές -κοινωνικά κινήματα, πρόσφυγες, μειονότητες!
Είναι ένας αστικός Στρατός Εχθρικός στον λαό μας αλλά και σε άλλους λαούς που θα μπουν στο στόχαστρο του εξαιτίας της εξυπηρέτησης αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
Οι Έλληνες Στρατιωτικοί Στρατολογούνται ξεκάθαρα ως Μισθοφόροι φορώντας το εθνόσημο, διαμορφώνουν την σχετική συνείδηση και πληρώνονται για αυτό!
 Ο εργαζόμενος λαός μας και η Νεολαία που Υποχρεώνεται σε Στρατιωτική θητεία δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.
Οι Έλληνες Στρατιωτικοί και ο Ελληνικός Στρατός είναι Απειλή για τον λαό μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου