Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ στέλνει και άλλα τεθωρακισμένα BMP-1 στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας


Ο πόλεμος στην Ουκρανία οξύνεται και λαμβάνει συνεχώς όλο και πιο έντονα χαρακτήρα πολέμου δια αντιπροσώπων καθώς μεγαλώνει η ανάμιξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασαν στη χώρα μερικά από τα τεθωρακισμένα οχήματα που είχαν υποσχεθεί οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία.
Συγκεκριμένα, η Ουκρανία παρέλαβε μερικά από τα 90 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker και τα 37 οχήματα Cougar (Mine Resistant Ambush Protected – MRAP) που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ, καθώς και τουλάχιστον μερικά από τα 14 άρματα μάχης Challenger 2 από την Βρετανία και μερικά από τα 40 οχήματα μάχης Marder που υποσχέθηκε η Γερμανία. Η Γερμανία, επίσης, ανακοίνωσε χθες, ότι παρέδωσε στην Ουκρανία τα πρώτα 18 άρματα μάχης Leopard 2.
Από κοντά και η κυβέρνηση της ΝΔ που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρεται να στέλνει επιπλέον πολλές δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1.
Τα τεθωρακισμένα αυτά που άνηκαν σε μονάδες της ΑΣΔΕΝ (νησιά του Αιγαίου), έχουν μεταφερθεί στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Ιωάννη Παπακυριαζή» προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευές.
Πρόσφατα τα επιθεώρησε ο ίδιος ο πρόξενος της Ουκρανίας και οι όποιες «παρατηρήσεις» για επιδιορθώσεις κ.τ.λ. εκτελέστηκαν άμεσα. 
Είχε προηγηθεί η αποστολή 20 ΒΜΡ και μέσω Θεσσαλονίκης τα παρέδωσε σιδηροδρομικώς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως μέρος της «βοήθειας» σε πολεμικό υλικό από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.
Όλες αυτές οι κυβερνητικές επιλογές έμειναν κρυφές από τον λαό μας και η μόνη ενημέρωση που υπήρξε για τις αποστολές πολεμικού εξοπλισμού από τον Ελληνικό Στρατό ήταν οι δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου!
Τα ερωτήματα πολλά για την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη που εμπλέκει-συμμετέχει το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο λαός μας πρέπει να αντιδράσει και το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου