Σάββατο 1 Απριλίου 2023

EΛΔΥΚ: Συνεχίζουν να απαιτούν από τους φαντάρους να υπογράψουν έγγραφο για να αναλάβουν την ευθύνη αν πέσει το C 130

Όλοι γνωρίζουν ότι τα C 130 αντιμετωπίζουν πολλά πτητικά προβλήματα.
Αποτέλεσμα της κακής συντήρησης τους με ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας.
Άρα υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να συμβεί δυστύχημα...
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναληφθεί το τεράστιο κυβερνητικό και κρατικό Έγκλημα των Τεμπών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο για να αποφύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες αν θα βάψουν τα χέρια τους στο αίμα Υποχρεώνουν τους συνφάνταρους να Υπογράψουν δήλωση που αναφέρει: 
«Με την παρούσα δηλώνω υπεύθυνα ότι παραιτούμαι από κάθε δικαίωμα ή αξίωσή μου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή των εκπροσώπων του ή των αρμόδιων οργάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάθε ατύχημα ή δυστύχημα που θα συμβεί κατά τις μετακινήσεις μου με Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίες μνημονεύονται στην παρούσα αίτηση μου»

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχιζόταν μέχρι και προχθές, Τετάρτη (29-03-2023) να μοιράζεται σε φαντάρους που επρόκειτο να ταξιδέψουν με C-130 το κατάπτυστο κείμενο που ζητά δήλωση πως δεν θα έχουν καμιά απαίτηση σε περίπτωση ατυχήματος! 
Πρέπει να τονίσουμε το εξής:
Μετά από τις διαμαρτυρίες πολλών στρατευμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν το απαράδεκτο κείμενο – δήλωση, αναγκάστηκε η διοίκηση του στρατοπέδου όπου γινόταν αυτό, να το αποσύρει. 
Η κυβέρνηση όμως και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την κατακραυγή μέσα και έξω από τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ, καθώς το θέμα πήρε ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και απασχόλησε δημοσιογραφικά, συνέχιζε να μοιράζει τις ίδιες δηλώσεις για τις μετακινήσεις.

Απαιτούμε από τους Υπουργούς Άμυνας Παναγιωτόπουλο και Χαρδαλιά, τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο και τα Επιτελεία ΓΕΣ και ΓΕΑ να ανακαλέσουν την απαράδεκτη δήλωση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν τη δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων. 
Εμείς καλούμε τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ να μην Υπογράψουν τίποτε.
Στον Εκβισμό του Υπουργείου Άμυνας που εκμεταλλεύεται την άσχημη οικονομική κατάσταση των συναδέλφων και των οικογενειών τους να Απαντήσουν απαιτώντας την άμεση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους από την Κύπρο.
Να Αρνηθούν να συνεχίσουν να Υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ.  

Το ενδεχόμενο να απαιτούν παρόμοια δήλωση υπάρχει και για τους συνεδέλφους που Υπηρετούν στον Έβρο και συχνά πετούν με C 130 μέσω του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και φυσικά να μην υπογράψουν τίποτε.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου