Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Διαμαρτυρία Φοιτητικών Συλλόγων στα γραφεία της Hellenic Train: «Οι νεκροί μας – Τα κέρδη τους»

Με πορεία προς το Σύνταγμα, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη.

Μπροστά από το μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων είχε απλωθεί ένα μαύρο πανί και το πανό με το σύνθημα «Οι νεκροί μας – Τα κέρδη τους», ενώ στο πλευρό τους ήταν και μαθητές.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με την σιωπηρή καθιστική διαμαρτυρία στα γραφεία της Hellenic Train, την συμβολή των οδών Συγγρού και Πετμεζά. όπου μάλιστα δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ.

Φοιτητές και φοιτήτριες, κρατούσαν αναμμένα κεριά στην μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος, ανάμεσα τους πολλοί φοιτητές. Επίσης άπλωσαν ένα μαύρο πανί στην είσοδο των γραφείων της εταιρίας, την οποία φυλάνε τα ΜΑΤ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων και απαίτησαν «εδώ και τώρα» να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, να μην συγκαλυφθεί ή κρυφτεί τίποτε.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση κατά της ειρηνικής κινητοποίησής τους από τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου της Hellenic Train. Με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης επιχείρησαν να διώξουν τους φοιτητές, να διαλύσουν τα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων που όμως παρέμειναν στην περιοχή φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».
ΠΗΓΗ alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου