Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

180 ΜΚ/Β πυροβολικού Hawk στο Καπανδρίτι: Μια μονάδα με μεγάλη ιστορία Χωσίματος αλλά και Βυσμάτων!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ από μια Παλιοσειρούλα
Τυχαία διάβασα αυτό το δυσάρεστο άρθρο
που ξύπνησε αναμνήσεις προσωπικές από θητεία μου στην μονάδα 180 ΜΚ/Β πυροβολικού Hawk στο Καπανδρίτι Αττικής. Ειλικρινά υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι μονάδες της Αττικής επιτρέπουν τακτικές εξόδους διανυκτέρευσης. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει εκτός από τα γνωστά βύσματα που δεν πατάνε καθόλου στην μονάδα ή είναι κάθε μέρα εκτός στρατοπέδου.
Τόσα χρόνια, περισσότερα από 24, μετά την 18μηνη ολοκλήρωση της θητείας μου στην 180 ΜΚ/Β HAWK, διαβάζω μια από τα ίδια συμβαίνουν από τις περιγραφές των φαντάρων στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Μαύρη πέτρα ρίχνουν όσοι ολοκληρώνουν επιτυχώς την θητεία τους μετά την εκμετάλλευση που έχουν υποστεί τόσο σε οριζόντιο επίπεδο (φαντάροι) όσο κι σε κάθετο (επαγγελματίες αξιωματικοί). 
 Όμως το "ρεζουμέ" της στρατιωτικής θητείας παραμένει το ίδιο. Ο στρατός αποτελεί μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας οπότε προετοιμάζει τον φαντάρο για το τι θα βρει μπροστά του όταν απολυθεί. Για σκεφτείτε ότι και στην κοινωνία μας υπάρχουν λαϊκές θυμόσοφες ρήσεις με εφαρμογή όπως "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό", "εάν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις άλλον", "φέξε μου και γλίστρησε", "τρεις λαλούν και δύο χορεύουν", "Μπενάκης Βγενάκης" και ούτω καθεξής.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας να προβάλλετε θέματα που αφορούν στην ιδιαίτερη αυτή εμπειρία ζωής των φαντάρων μας. 
Βέβαια όταν διαβάζω κι τραγικές περιπτώσεις με " απονενοημένο διάβημα" από στρατιωτικούς ή φαντάρους με ψυχολογικά προβλήματα από εκμετάλλευση ή Bullying, θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται απονομή ευθύνης όπου αναλογεί.

Υπομονή σε όλους λοιπόν και
Καλή Λευτεριά...κι όσοι θέλουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής υπό προϋποθέσεις, συμβουλεύω να μεταναστεύσουν.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Γιατι μονο μια μοναδα ? ολες ειναι το ιδιο απλα δεν μιλανε και στην θεσσαλονικη το ιδιο και εξαιτιας τους αλλαζουνε ολες η μεταθεσεις ανεξαρτητα ειδικοτητας στο ΠΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή