Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Στο φράχτη του Έβρου υπό άκρα μυστικότητα ο Διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στον Έβρο βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη και παρέμεινε την Παρασκευή με απόλυτη μυστικότητα, ο Διοικητής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, παράλληλα με την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, αλλά και των Πρέσβεων Ουκρανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας.
Ακολούθως βρέθηκε στην Αθήνα, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών».
Ο Διευθυντής της CIA ταξίδεψε μόνος του από την Αθήνα από την Πέμπτη, χωρίς να είναι δηλαδή μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τσούνη και τους άλλους Πρέσβεις που ήρθαν την Παρασκευή και συνοδευόταν από έναν-δύο πράκτορες της Υπηρεσίας του. 
Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, ενώ πήγε και στον φράχτη στις Φέρες και επίσης στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του από κανέναν.
Είναι άγνωστο με ποιους συναντήθηκε και τι ακριβώς συζήτησε, αλλά σίγουρα όταν έρχεται στον Έβρο ο Διευθυντής της CIA μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η επίσκεψη αυτή προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και ο Έβρος ιδιαίτερα έχει αναβαθμιστεί στο πλαίσιο των πολεμικών τυχοδιωκτισμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Στη Θράκη έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά στρατεύματα και πραγματοποιούνται πολεμικές προετοιμασίες, ενώ το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασική πύλη για το LNG αμερικανικό φυσικό αέριο, αλλά και βασικό πέρασμα για τα αμερικανικά και νατοϊκά στρατεύματα, αλλά και τον οπλισμό που δίνεται στην ακροδεξιά φιλονατοϊκή κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Σε αυτό το πλαίσιο η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στεγανοποιεί τα σύνορα και Απαγορεύει την ασφαλή διέλευση των προσφύγων υπερασπίζοντας το απροσπέλαστο των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο, αλλά και ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούν να δρουν χωρίς καμιά "ενόχληση".
Όμως η επίσκεψη και η ευρεία επιθεώρηση στον Έβρο του Διοικητή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς δικαιώνει όσους καταγγέλλουν ότι η εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και τον πόλεμο στην Ουκρανία στοχοποιεί τον λαό μας.
Εμείς απαιτούμε να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις και να Ακυρωθούν οι πολεμικές συμφωνίες-συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου