Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ο Δένδιας μιλά για «Θητεία-Ευκαιρία» και χρυσώνει το χάπι για το βραχνά της Υποχρεωτικής Στράτευσης και της μεγάλης Εργασιακής Εκμετάλλευσης

Σε μια μεγάλη προπαγανδιστικού τύπου εκστρατεία έχει αναλωθεί η κυβέρνηση, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Άμυνας που παραχωρεί συνεντεύξεις στον αστικό τύπο -ΝΕΑ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κλπ- διαφημίζοντας το πρόγραμμα «Θητεία-Ευκαιρία».
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ που αύξησε την στρατιωτική θητεία στους δώδεκα μήνες (12), καταφέρνοντας οι νέοι φτωχών οικογενειών να παραμένουν στα σύνορα για εννέα (9) μήνες βαθαίνει και την οικονομική αλλά και την εργασιακή μας εκμετάλλευση.
Το τι συμβαίνει σήμερα με τη θητεία το γνωρίζουν καλύτερα οι συνφάνταροι και οι οικογένειες τους.
Η αύξηση της θητείας απογείωσε το οικονομικό κόστος αυτής στα 5.000-6000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ πεισματικά αρνείται να Αυξήσει τον μισθό ξεφτίλα των 8,7 ευρώ, αλλά και να αναλάβει το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης μας.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Άμυνας περνά ακόμη και το κόστος των λειτουργικών εξόδων στις πλάτες των συνφάνταρων και των οικογενειών τους. Αφού δεν προσφέρονται τα βασικά είδη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης οι συνάδελφοι πληρώνουν καθαριστικά, μέσα απολύμανσης, κλιματιστικά. Δεν μας δίνουν ούτε το αναγκαίο φαγητό και νερό, με αποτέλεσμα να μας ωθούν να αγοράζουμε προϊόντα από το ΚΨΜ, τα έσοδα των οποίων καλύπτουν το κόστος συντήρησης μέσων και εγκαταστάσεων.

Τι σημαίνει όμως Στρατιωτική Θητεία σήμερα;
Ουσιαστικά μιλάμε για κάτι το διαφορετικό από αυτό που υπέστησαν οι προηγούμενες γενιές υπηρετώντας το Παράλογο του Στρατού.
Σήμερα οι φαντάροι υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό του σύγχρονου επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας και υφίστανται χαρακτηριστικά Δουλικής Εργασίας.
Ο Φαντάρος είναι σήμερα ο πιο εκμεταλλευόμενος Απλήρωτος Εργαζόμενος, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς Συνδικαλισμό, σε συνθήκες μαύρης εργασίας και πλήρους Αυθαιρεσίας.
Αφενός, οι συνάδελφοι υφίστανται εργασιακή εκμετάλλευση εντός των μονάδων καθώς έχουν αναλάβει την συντήρηση αυτών, αλλά και την ικανοποίηση των προνομίων των Αξιωματικών εργαζόμενοι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, στις Λέσχες Αξιωματικών και τα Στρατιωτικά Πρατήρια. Οι σχεδόν δωρεάν διακοπές, τα φθηνά φαγητά-ποτά-καφέδες, οι μεγάλες διαφορές των τιμών στα Πρατήρια εξασφαλίζονται χάρη στην απλήρωτη εργασία των φαντάρων.
       
«Φιλοδοξούμε -με την απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων- να καταστεί η θητεία περισσότερο ελκυστική και να συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντας νέες ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στους νέους της χώρας μας», επισήμανε ο Νίκος Δένδιας στις συνεντεύξεις του.
Θα εννοεί μάλλον τους εργαζόμενους στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ-Στρατιωτικά Πρατήρια, τους σερβιτόρους και μάγειρες στις Λέσχες Αξιωματικών, τους ναυαγοσώστες, μπάρμαν, σερβιτόρους, μπουφετζήδες, εργαζόμενους στις προβολές ταινιών στα ΚΑΑΥ.

Επίσης, αναφέρει ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας πως «σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τόσο οριζόντιες δεξιότητες για όλους, όπως η εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες, όσο και κάθετες εθελοντικού χαρακτήρα, όπως η εκπαίδευση σε ειδικότητες που οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση και η φοίτηση σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων».
Να σημειωθεί ότι θα δοθεί έμφαση σε ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη προσφορά εξειδικευμένων επαγγελματιών. Η πιστοποίηση της απόκτησης των δεξιοτήτων κατά τη στρατιωτική θητεία φιλοδοξούμε να έχει άμεσο αντίκρισμα στην επαγγελματική αποκατάσταση, μέσω της μοριοδότησης στις προκηρύξεις συναφών αντικειμένων από το δημόσιο, αλλά και μέσω της σύνδεσης με την αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με συγκεκριμένες δράσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Αξίζει να επισημάνουμε τα εξής:
Καταρχήν πρόκειται για παραμύθια καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι φαντάροι εργάζονται ατελείωτες ώρες και κοιμούνται ελάχιστα. 
Για ποιον χρόνο εκπαίδευσης μιλά ο Υπουργός;
Δεύτερο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στρατολογεί χιλιάδες νέους στο πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας προσφέροντας τους για εκμετάλλευση και τον Ιδιωτικό Τομέα. 
Σαν τους φυλακισμένους στην Αμερική που εργάζονται για επιχειρηματίες για ελάχιστη αμοιβή. 
Επίσης, υπάρχει η εμπειρία φαντάρων που καθαρίζουν "εθελοντικά" κάθε χρόνο τις ακτές για όφελος των Δήμων και των επιχειρηματιών στην Τουριστική Βιομηχανία. 
Ακόμη είναι οι φαντάροι στο Τάγμα Καστελόριζου που εργάστηκαν για εργολάβο που είχε αναλάβει κατασκευές της μονάδας. 
Τέλος, οι φαντάροι της ΛΑΦ στην Κω που με τη μεσολάβηση στρατιωτικών εργάστηκαν χωρίς Ένσημο και τελικά χωρίς μισθό για γνωστό εστιατόριο!
Τώρα τον μεσολαβητή θα κάνει και επίσημα το Υπουργείο Άμυνας. Τα κενά σε εργαζόμενους της Τουριστικής Βιομηχανίας θα καλύψουν φαντάροι;

Το μεγάλο όμως θέμα είναι Πολιτική Προστασία και η στρατιωτικοποίηση αυτής. 
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ επέβαλαν το "Λιγότερο Κράτος" με μετακινήσεις εργαζομένων, ανυπαρξία προσλήψεων, κατάργηση οργανισμών, με εξαφάνιση των συνεργείων σε Δήμους-Περιφέρεια και τέλος, τη διόγκωση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν Πυροσβέστες και Δασοπροστασία, γιατροί και νοσοκομεία, υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα. 
Κάθε πρόβλημα βαφτίζεται Κρίση. 
Αντί να αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους Επιστήμονες και Υπηρεσίες, γίνεται αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας και στρατιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του, με τους φαντάρους και τον αστικό στρατό επιχειρεί να καταστείλει το πρόβλημα.
Το είδαμε να συμβαίνει με τον Κορονοιό.
Όταν μια χιονόπτωση αποκάλυψε την γύμνια της κυβέρνησης της ΝΔ και των επιχειρηματιών της Αττικής Οδού, με τους φαντάρου να ανοίγουν δρόμους.
Το είδαμε στις πλημμύρες. Πάλι οι φαντάροι να βάζουν σακιά...
Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές όπου το κενό της εγκαταλελειμμένης Πρόληψης, των ανύπαρκτων Πυροσβεστών και πυροσβεστικών μέσων, ήρθαν να καλύψουν τα Καναντέρ -που δεν μπορούν να σβήσουν τις φωτιές-, οι φαντάροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη σε ρόλο πυροσβέστη και τα επικίνδυνα Περίπολα Δασοπροστασίας.     

Ο Ν.Δένδιας σημείωσε καταληκτικά πως «επιθυμία μας είναι ο νέος να αντιμετωπίζει με επιπλέον εφόδια το νέο στάδιο της ζωής που ανοίγεται μπροστά του, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας».
Αλλά πια είναι αυτή η Στρατιωτική θητεία;
Είναι οι φτωχοί φαντάροι που για λόγους ανάγκης Υποχρεώνονται να υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου και για 250 ευρώ το μήνα υπερασπίζουν επιχειρηματικά, κρατικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, εμπλέκονται ως Αναλώσιμοι στον εντεινόμενο ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με την Ρωσία και την Κίνα.
Είναι οι φτωχοί φαντάροι που υπηρετούν εννέα μήνες στον Έβρο και τα νησιά, συμμετέχοντας στο άθλιο και βάρβαρο κυνήγι προσφύγων και μεταναστών.
Υπηρετώντας στον αστικό στρατό με τα Δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας για τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, τις αποστολές εκτός συνόρων και ενάντια στις Ασύμμετρες Απειλές, δηλαδή τα κοινωνικά κινήματα, τις μειονότητες των Ρομά και στη Θράκη, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ερώτημα επομένως είναι τη στάση κρατά η νεολαία απέναντι στον αστικό Ταξικό Στρατό, στην Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία και το Μισθοφορικό Στρατό.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει:
Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία και τον Μισθοφορικό Στρατό.
Γυρνάμε την πλάτη στην Ατομική Βόλεψη και Φυγή από την ταξική πάλη που εκφράζει το (Ι5) και καλούμε την νεολαία να μην καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ και Στρατιωτικός.
Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση, τον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες επιχειρηματίες-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες-μετανάστες
Δεν ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ κοινωνικούς αγώνες.
Το παρόν και μέλλον είναι Κοινό για Τούρκους και Έλληνες φαντάρους.
Απαιτούμε Μείωση της θητείας στους έξι (6) μήνες.
Αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Αναγνώριση της Προϋπηρεσίας και Ένσημο για τους 12 μήνες της θητείας.
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση από τον Στρατό και Επίδομα Ανεργίας.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου