Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ ακόμη δεν ξέρουν πως οι (5) Έλληνες στρατιωτικοί και πολίτες έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη!

Η Γλυκερία Μεμεκίδου (αριστερά) και η Εύη Ανδρεαδάκη (δεξιά)
Tη ζωή τους έχασαν οι δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.
Κατά πληροφορίες, η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ η σμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Μαρινάκης: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν δυστύχημα στη Λιβύη»
The Press Project
Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί από το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη όπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Έλληνες που έφτασαν στη χώρα συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη», ενώ και το ΓΕΕΘΑ σε ενημέρωσή του σημείωσε ότι για την ώρα οι συνθήκες του δυστυχήματος είναι αδιευκρίνιστες, ενώ ανέφερε ότι «οι πληροφορίες μιλούν για αυτοκινητιστικό δυστύχημα, χωρίς να μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα».
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Σκάι, αρκετές ώρες μετά το συμβάν.

Στην επίμονη ερώτηση των δημοσιογράφων αν υπήρχε συνοδεία ασφαλείας και αν είχαν διασφαλιστεί οι συνθήκες παρουσίας της ελληνικής δύναμης στην Λιβύη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε μόνο ότι «θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος».

«Δεν βλέπουμε ούτε πυροσβεστικό στα πλάνα μετά το ατύχημα, δεν υπάρχει καμία δύναμη ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο … ούτε πυροσβεστήρας καν δεν υπάρχει, κάποιοι εμβρόντητοι κοιτούν το φλεγόμενο λεωφορείο», επέμειναν οι δημοσιογράφοι. Ο κ. Μαρινάκης αρκέστηκε να παραπέμψει στις επίσημες απαντήσεις του υπουργείου Άμυνας και την κατάθεση του οδηγού, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι τα θύματα «συνέτρεξαν» στη Λιβύη να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου