Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Μαζικές Παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό: Ποιες είναι οι αιτίες; Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι το ψάχνουν να γίνουν ΕΠ.ΟΠ.;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αναδείξει ξανά και ξανά το ζήτημα των πολύ μαζικών παραιτήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καλώντας την νεολαία να βγάλει σοβαρά συμπεράσματα και να Μην Καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν εκτενή αποσπάσματα σχετικού κειμένου που αποκαλύπτει τι ισχύει στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ του κειμένου:
Ένας στρατευμένος πολίτης, πόσο μπορεί να αποδώσει σε σύγχρονα οπλικά συστήματα και πλατφόρμες που απαιτούν μακροχρόνια και εξειδικευμένη εκπαίδευση; 
Από ελάχιστο έως τίποτα. 
Συνεπώς απαιτούνται στελέχη μακράς υπηρεσίας για την επάνδρωση τέτοιων συστημάτων. 
Και εδώ ερχόμαστε στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς ένα σύγχρονο πολεμικό πλοίο είναι μια πλατφόρμα τεχνολογικών συστημάτων που απαιτεί επίσης μεγάλο αριθμό εκπαιδευμένου προσωπικού για να λειτουργήσει και μόνο, πολύ περισσότερο δε για να είναι επιχειρησιακό.

Οι υπάρχουσες φρεγάτες του ΠΝ απαιτούν πληρώματα λίγο κάτω των 200 ατόμων και επί του παρόντος επιχειρούν με πολύ λιγότερα . 
Αλλά οι προσληφθέντες επαγγελματίες οι οποίοι υποτίθεται θα συμπλήρωναν τις ανάγκες, που πήγαν; 
Γιατί παραιτήθηκαν πολλοί και όχι μόνον απ’ το ΠΝ ;

Με τους ρυθμούς παραιτήσεων είναι ζήτημα εάν θα μπορεί το ΠΝ να στελεχώσει ακόμη και τα νέα πλοία. 
Αιτίες σίγουρα υπάρχουν πολλές είτε οικονομικές, είτε άλλες. 
Οι οικονομικές αιτίες είναι γνωστές και έχουν αναλυθεί σε δεκάδες άρθρα, όμως κανείς δεν τολμάει να αγγίξει τις αιτίες συμπεριφοράς ορισμένων θερμοκέφαλων περιορισμένης ικανότητας στελεχών.

Ένας νεαρός επέλεξε να ενταχθεί στις τάξεις του ΠΝ ως επαγγελματίας. Εκπαίδευση μόνο βασική και κατόπιν σε φρεγάτα. 
Βάρδια 0200-0800, εργασίες 0900-1300 μετά βάρδια 1400-2000 και κατόπιν λόγω άγριας επιθυμίας θερμοκέφαλου, εκπαίδευση έως 23:00 μμ. Και βάρδια πάλι 0200-0800. 
Έχουμε λοιπόν (3) ώρες ανάπαυση το πολύ ανά 24ωρο. 
Και αυτό όχι εν καιρό ασκήσεων ή αποστολής, αλλά με το πλοίο σκοπούν.

Και επιπλέον ανάρμοστη συμπεριφορά με στερήσεις εξόδων ή ξεκούρασης για απαιτήσεις χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση ή τα διάφορα σχολεία.

Και ακόμη, γιατί να παραμείνει στις τάξεις του ΠΝ ένας νέος σαν επαγγελματίας με αυτές τις συνθήκες;
Έχει αναρωτηθεί κανείς ότι αυτά τα παιδιά επέλεξαν να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματίες με όρεξη για τα καθήκοντά τους αλλά οι υπερβολικές και απάνθρωπες συμπεριφορές επιπλέον των βαρέων, ανθυγιεινών και πολλών απαιτήσεων, το μόνο που καταφέρνουν είναι να τους οδηγήσουν στη έξοδο;

Κανείς δεν σκέφτεται τα ατυχήματα καθώς ένας άνθρωπος με συνεχή εργασία και 2-3 ώρες ξεκούρασης το 24ωρο δεν λειτουργεί με πλήρη επαγρύπνιση αντίληψης και αίσθησης.

Υπερβολικές υπηρεσίες και επιθετική συμπεριφορά στρατιωτικών, αϋπνία και εξάντληση, φόβος ποινών και ατυχημάτων, να μην βγαίνει ο μήνας με τίποτε και να δανείζεσαι για να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου....
Αυτή είναι η Καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις που τάζει το Υπουργείο Άμυνας.
Εμείς καλούμε την νεολαία να μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου