Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο κόσμος καίγεται και το ΓΕΣ ασχολείται με τα φουλάρια

Ο κόσμος καίγεται και το ΓΕΣ ασχολείται με τα φουλάρια
Ο κόσμος καίγεται και ο Β’ κλάδος του ΓΕΣ ασχολείται με τα φουλάρια στις στρατιωτικές στολές κατόπιν προφορικών εντολών!

Μέσα σε έναν απίστευτο διασυρμό των Ενόπλων Δυνάμεων, με εκρήξεις πυρομαχικών, τραυματισμούς στελεχών με σοβαρά εγκαύματα, με έκτακτες επιθεωρήσεις πυρασφάλειας κατόπιν εορτής, με δημόσια αποκάλυψη χαρτών με αποθήκες πυρομαχικών και το διασυρμό της 1ης ΤΑΞΑΣ, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι ο Β’ Κλάδος που υποτίθεται ότι έχει τα θέματα προσωπικού στο ΓΕΣ δεν έχει τι άλλο να κάνει και ασχολείται με φουλάρια των στρατιωτικών στολών!

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε την 5/9/23, διαπιστώθηκε ότι «κατόπιν προφορικής εντολής της Ιεραρχίας στη στολή υπ’ αριθμ. 8γ [Περιπάτου και Υπηρεσίας (Αφρικανικού Τύπου)] θα φέρεται εσωτερικά του χιτωνίου φουλάρι ιδίου χρώματος με τη στολή, στο ύψος του γιακά» και μάλιστα με «άμεση εφαρμογή».

Μετά τη λυτρωτική λύση των κατεβασμένων μανικιών ακόμα και με 40°C που διέταξε μέσα από γραφεία με κλιματισμό το ΓΕΕΘΑ, αναμφίβολα οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ένα ακόμα πολύ σοβαρό βήμα προς την τελειότητα, έστω και με εν μέσω παραιτήσεων, πλημμυρισμένων ελικοπτέρων, μετασταθμεύσεων F16 και πυρομαχικών που εκρήγνυνται.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, επίσης εν μέσω εθνικής καταστροφής και νεκρών, είχε κοινοποιηθεί τελετή βράβευσης του Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κ. Φλώρου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την οποία είχαν ζητηθεί μερικές εκατοντάδες σπουδαστές της ΣΣΑΣ για να παραστούν ως «κοινό».

Πολύ περίεργη απαίτηση για έναν Στρατηγό που είναι σίγουρος για τη δημοφιλία του στις ΕΔ και συνεπώς θα μπορούσε να ζητήσει να πάνε τα στελέχη οικειοθελώς.

Όπως ενδιαφέρον θα έχει να μας πει ο Α/ΓΕΕΘΑ γιατί απάντησε στις αποκαλύψεις για τη… Λιμνούπολη της 1ης ΤΑΞΑΣ ο… εκπρόσωπός του, Α/ΓΕΣ, και όχι ο ίδιος.

Φαίνεται ότι όσοι κάνουν λόγο για γυάλινο πύργο στον οποίο βρίσκεται η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν άδικο. Ειδικά αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα.

Καλό θα είναι στο Υπουργείο να επαναφέρουν την ενημέρωση όπως πρέπει να γίνεται και να αφήσουν στην άκρη «κύκλους», «πληροφορίες», μα κυρίως συγκάλυψη με την ελπίδα ότι δεν θα μαθευτεί τίποτα.

Διότι για τον τρίτο εγκαυματία που περικυκλώθηκε με το πυροσβεστικό όχημά του στη Λευκίμμη του Έβρου δίχως να έχει συνοδηγό, δεν μάθαμε ποτέ. Προσεχώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου