Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μέτρα για τους πλημμυροπαθείς συνφάνταρους μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μετά την πίεση που ασκήθηκε στην κυβέρνησης της ΝΔ, στο Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ από τις συνεχείς καταγγελίες των συνφάνταρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ο υφυπουργός Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη  Βουλή ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:
3 μέρες άδεια ανά δίμηνο στους φαντάρου που έχουν ατομική, πατρική ή οικογενειακή κατοικία στην περιοχή,
προσωπική άδεια μέχρι 10 μέρες σε όσους έχουν σημαντικό πρόβλημα και
Ακόμη 5 ημέρες άδεια στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από Έβρο και Θεσσαλία
Επίσης αναφέρθηκε σε δυνατότητα υποβολής ειδικής αναφοράς που θα τεκμηριώνονται οι λόγοι μετάθεσης, ενώ πρόσθεσε ότι οι πολίτες της επόμενης ΕΣΣΟ από Θεσσαλία θα πάνε σε κοντινές μονάδες.
Τέλος, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση, ανέφερε ότι στην πλατφόρμα της κυβέρνησης υπάρχουν μέτρα και για συνφάνταρους.

Επίσης, να τονίσουμε ότι ενώ προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα από Προεδρικό Διάταγμα και το ΓΕΕΘΑ είχε ανακοινώσει επιπλέον Άδεια (5) ημερών, οι διοικήσεις πολλών μονάδων με προφορική διαταγή του ΓΕΣ , δεν παρείχε αυτές τις άδειες.
Βλέπουμε όμως ότι μετά την συνεχή πάλη των συνφάνταρων και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τελικά το Υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να ανακοινώσει δέσμη μέτρων.
Συνάδελφοι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα δικαιώματα μας μπορούμε και πρέπει να Υπερασπιστούμε με τον συλλογικό μας αγώνα μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Κανένα βύσμα δεν θα νοιαστεί για εμάς.
Κανένας βουλευτής δε θα μας δώσει λύση.
Εμείς είμαστε η Δύναμη, Εμείς θα βελτιώσουμε τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της άθλιας Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Συνφάνταροι, υπολογίζουν τη Δημοσιότητα τόσο οι Υπουργοί που υπολογίζουν το Πολιτικό Κόστος, όσο και οι Διοικητές που δεν θέλουν να αποκαλύπτεται τι πραγματικά συμβαίνει στις μονάδες. 
Καλούμε τους συνφάνταρους να αντιδράσουν και να βγουν Παραπονούμενοι. Να στείλουν επιστολές καταγγελίας. 
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
 Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
Να μειωθεί η στρατωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας και τους συνφάνταρους να Ψηφίσουν την   Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με υποψήφιο τον αγωνιστή δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη που στηρίζει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  
Να στηρίξουν τους συνδυασμούς της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε Δήμους και Περιφέρειες Πανελλαδικά.

Καλούμε τους συνφάνταρους που μαζί δώσαμε τη μάχη όλα αυτά τα χρόνια για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ τον Ν.Χαρδαλιά στις Περιφερειακές Εκλογές. Να καταδικάσουν την αστική-ταξική πολιτική που εκπροσωπεί  και εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, την Ευρώπη Φρούριο, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, εμπλέκοντας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να καταδικάσουν το επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που μας Απειλεί και διεξάγει Υβριδικούς Πολέμους καθώς θεωρεί και αντιμετωπίζει τα κοινωνικά κινήματα, τους πρόσφυγες-μετανάστες-μειονότητες ως Ασύμμετρες Απειλές

Το καθοριστικό όμως είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου