Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Απόπειρα πραξικοπήματος στη Μπουρκίνα Φάσο

The Press Project
Απόπειρα πραξικοπήματος στη Μπουρκίνα Φάσο
Οι στρατιωτικές αρχές της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσαν πως απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος.
«Αξιωματικοί και άλλοι φερόμενοι παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτή την απόπειρα αποσταθεροποίησης έχουν συλληφθεί και άλλοι αναζητούνται ενεργά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Rimtalba Jean Emmanuel Ouedraogo χωρίς να δώσει λεπτομέρειες και κάνοντας λόγο για αξιωματικούς του στρατού και άλλους, που είχαν σχεδιάσει να καταλάβουν την εξουσία και να βυθίσουν τη χώρα στο «χάος».

Η στρατιωτική κυβέρνηση είπε ότι θα επιδιώξει να ρίξει «κάθε δυνατό φως σε αυτή την συνωμοσία» και ότι λυπάται «που οι αξιωματικοί των οποίων ο όρκος είναι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους παρασύρθηκαν σε μια επιχείρηση αυτού του είδους».

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας της χώρας είπε αργότερα ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και δύο διέφυγαν. Έχει ξεκινήσει έρευνα με βάση «αξιόπιστους ισχυρισμούς για συνωμοσία κατά της κρατικής ασφάλειας που εμπλέκει αξιωματικούς», είπε ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο στρατιωτικός εισαγγελέας δήλωσε ότι τρεις στρατιώτες συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά της στρατιωτικής κυβέρνησης του λοχαγού Ιμπραήμ Τραορέ, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία τον Σεπτέμβριο του 2022, οκτώ μήνες αφότου είχε ανατρέψει τον Roch Marc Kabore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου