Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Να δώσουν εκλογικές άδειες στους φαντάρους και να καταβάλει το Υπουργείο Άμυνας το κόστος μετακίνησης

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί από τους Διοικητές των μονάδων να μην φέρουν κανένα εμπόδιο στους συνφάνταρους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Καλούμε το Υπουργείο Άμυνας να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων για να ψηφίσουν.

Η στράτευση είναι Υποχρεωτική και το Υπουργείο Άμυνας μας δίνει το μισθό κοροϊδία των 8,7 ευρώ μηνιαίως. Το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε είναι είτε να μας Απαγορευτεί η συμμετοχή στις Εκλογές ώστε να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα, είτε να καταβάλλουμε ένα εξαιρετικά σοβαρό οικονομικό τίμημα που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό προυπολογισμό της οικογένειας μας.
Διαπιστώνουμε επομένως ότι η αύξηση της Αποχής γίνεται μεθοδευμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ και η άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος Προνόμιο των βυσμάτων της γαλάζιας παράταξης.
Θυμιζουμε:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ- ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ:

Σύμφωνα με από 04 Μαϊ 23 έγγραφο ΓΕΣ/Β1:

1. Σας γνωρίζουμε αναφορικά με τη χορήγηση αδειών στο προσωπικό για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, τα παρακάτω:

α. Για τη μετάβαση του προσωπικού στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του στην έδρα της Μονάδας - Υπηρεσία του, θα χορηγηθεί ειδική άδεια απουσίας ως εξής:

(1) Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, για το οποίο δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

(α) Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση από 100 έως και 200 χιλιομέτρων να λάβουν ειδική άδεια απουσίας μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

(β) Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση άνω των 200 και έως 400 χιλιομέτρων, να λάβουν ειδική άδεια απουσίας δύο (2) εργάσιμων ημερών

(γ) Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων, να λάβουν ειδική άδεια απουσίας τριών (3) εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

(δ) Όσοι μετακινηθούν από/σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν, να εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου