Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Αστυνομοκρατία στο Ηράκλειο Κρήτης. Πλέον περικυκλώνονται και οι συνελεύσεις πολιτικών χώρων

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη
Αστυνομοκρατία στο Ηράκλειο Κρήτης. Πλέον περικυκλώνονται και οι συνελεύσεις πολιτικών χώρων
Μια τρομοκρατική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο χώρο του αθλητικού συλλόγου Τηγανίτης ΑΣΗ στο Ηράκλειο έλαβε χώρα χθες ενώ τις τελευταίες μέρες οι δυνάμεις καταστολής έχουν στήσει μια κατάσταση πολιορκίας μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.
Η αρχή έγινε με την ξαφνική εισβολή στην ιστορική κατάληψη του Ευαγγελισμού που είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός μέλους της κατάληψης που έπεσε [ή "έπεσε"] απ' την ταράτσα και στη συνέχεια ουσιαστικά τον βασανισμό του με εξιτήριο με σπασμένα πλευρά για να ανακριθεί.*
Την ίδια μέρα η πορεία αλληλεγγύης που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης, χτυπήθηκε με ξύλο και χημικά, με τους εκατοντάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο να τρέχουν πανικόβλητοι να ξεφύγουν από τη μανία της αστυνομίας.
Αποκορύφωμα της πολιορκίας του ευρύτερου κινηματικού χώρου στο Ηράκλειο αυτές τις μέρες ήταν η χθεσινή αστυνομική επίθεση στον ενοικιαζόμενο χώρο του αντιφασιστικού αθλητικού συλλόγου Τηγανίτης, όταν κατά τη διάρκεια συνέλυσης που πραγματοποιούνταν εκείνη τη στιγμή με πάνω από 70 άτομα, η αστυνομία προσπάθησε να κάνει ξαφνική έφοδο και να πετάξει δακρυγόνο μέσα στο χώρο. Έγινε δηλαδή προσπάθεια εισβολής σε ιδιωτικό χώρο χωρίς παρουσία εισαγγελέα και χωρίς κανένα ένταλμα (όταν η επιχείρηση απέτυχε έτρεξαν να κουβαλήσουν εισαγγελέα για να σώσουν τα προσχήματα).
Η κινητοποίηση εκατοντάδων αληλλέγγυων που έσπευσαν σε λίγα λεπτά στο χώρο είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι την πολιτική της βούληση δεν την εμποδίζει κανένας νόμος και κανένα δημοκρατικό δικαίωμα. Η μανία φίμωσης και καταστολής κάθε διαφορετικής φωνής έχει ως μόνο φρένο τη συλλογική δράση και τους μαζικούς αγώνες σε κάθε χώρο. Η τρομοκράτηση του Ηρακλειώτικου λαού δε θα περάσει, κάτω τα χέρια από τους αγώνιστές, κάτω τα χέρια από τον Τηγανίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου