Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Νίκη για τους πλημμυροπαθείς φαντάρους με συλλογική δράση

Νίκη για τους πλημμυροπαθείς φαντάρους με συλλογική δράση
▸Μέτρα μετά τις καταγγελίες συνφάνταρων και Δικτύου «Σπάρτακος»

Μετά την πίεση που ασκήθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ από τις συνεχείς καταγγελίες των συνφάνταρων και του Δικτύου «Σπάρτακος», ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ανακοίνωσε τα εξής μέτρα για τους πλημμυροπαθείς συνφάνταρους:

Τρεις μέρες άδεια ανά δίμηνο στους φαντάρους που έχουν ατομική, πατρική ή οικογενειακή κατοικία σε πληγείσα περιοχή, προσωπική άδεια μέχρι 10 μέρες σε όσους έχουν σημαντικό πρόβλημα και ακόμη πέντε ημέρες άδεια στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από Έβρο και Θεσσαλία. Επίσης αναφέρθηκε σε δυνατότητα υποβολής ειδικής αναφοράς που θα τεκμηριώνονται οι λόγοι μετάθεσης, ενώ πρόσθεσε ότι οι πολίτες της επόμενης ΕΣΣΟ από Θεσσαλία θα πάνε σε κοντινές μονάδες. Τέλος, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση, ανέφερε ότι στην πλατφόρμα της κυβέρνησης υπάρχουν μέτρα και για συνφάνταρους.

Ακόμη, να τονίσουμε ότι ενώ προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα από προεδρικό διάταγμα και το ΓΕΕΘΑ είχε ανακοινώσει επιπλέον άδεια πέντε ημερών, οι διοικήσεις πολλών μονάδων, με προφορική διαταγή του ΓΕΣ, δεν παρείχαν αυτές τις άδειες. Βλέπουμε όμως ότι μετά τη συνεχή πάλη των συνφάνταρων και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Δικτύου «Σπάρτακος», τελικά το υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να ανακοινώσει δέσμη μέτρων.

Συνάδελφοι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα δικαιώματά μας μπορούμε και πρέπει να υπερασπιστούμε με τον συλλογικό μας αγώνα μέσω του Δικτύου. Κανένα βύσμα δεν θα νοιαστεί για εμάς. Κανένας βουλευτής δεν θα μας δώσει λύση. Εμείς είμαστε η δύναμη, εμείς θα βελτιώσουμε τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Συνφάνταροι, οι υπουργοί φοβούνται τη δημοσιότητα τόσο που υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, όσο και οι διοικητές που δεν θέλουν να αποκαλύπτεται τι πραγματικά συμβαίνει στις μονάδες. Καλούμε τους συνφάνταρους να αντιδράσουν και να βγουν παραπονούμενοι. Να στείλουν επιστολές καταγγελίας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη βυσματοκρατία και την ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.

Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ, ΛΑΦ και Στρατιωτικά Πρατήρια. Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους έξι μήνες. Να αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας με την απόλυση μας από τον στρατό, λαμβάνοντας το επίδομα ανεργίας. Το καθοριστικό όμως είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό για το μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (30.09.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου